Only foodies will understand…

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik hou van eten. Lekker en gezond eten. Als ik mijn ontbijt op heb denk ik na over mijn lunch. Er zijn weinig momenten dat ik geen honger heb en vriendinnen hoeven me niet meer te vragen of ik überhaupt honger heb of eten bij me heb. ‘Jo heb je honger? Oh, wacht never mind.. of course’ of ‘Heb je wel eten bij je? Hahahaha, grapje zeker?!’ 

Ben ik dan een een foodie? Laten we eerst even opzoeken wat een foodie nou precies is.. Volgens het woordenboek is een foodie iemand die houdt van lekker eten. Oke, check.. Maar ik denk dat dan zo’n 90% van de wereldbevolking een foodie is. Want wie houdt er niet van lekker eten? Maar goed, voor mij gaat dat wel een stukje verder dan alleen houden van eten. Ik vind het ook leuk om te weten wat eten met je lichaam doet en wat het voor je lichaam kan doen, ik hou van een mooi kleurrijk bord voor mijn neus die ik (als het even kan) op de foto zet en op mijn social media deel, en zo zijn er nog een aantal andere dingen die ik (en mijn mede foodies) doen.

Daarom voor jullie 15 dingen waar echte (fit) foodies zich in zullen herkennen:

1. Hangry….
Kende je dit woord al? Angry worden als je honger hebt.. hangry dus. ‘I am sorry for what I said, when I was hungry’, maar echt… Dit is een serieuze zaak.. Sorry mama….

016d7726664c67b67020e3d9c3405cea

2. Alles proeven
Ja hallo, staan er 101 dingen op de menu kaart, mag je er maar eentje kiezen. ‘Mag ik een hapje van jou proeven?’

3. Winter
But for real… Hoe kan je nou de perfecte foto maken als zo vroeg donker wordt… Natuurlijk licht is het mooiste voor jou foodpics, maar de winter maakt het ons erg moeilijk.

4. Serving sizes
De verpakking zegt; voor 2-3 personen… Hahahaha voor wie? Me, myself and I?

5. Oorlog in de keuken
Nieuwe recepten uitproberen staat gelijk aan WO III in de keuken.

6. Foodshopping
Een onbekende supermarkt of supermarkten in het buitenland.. Ok, I will meet you in three hours. Heerlijk slenteren door de supermarkt en nieuwe, onbekende producten ontdekken en uitproberen. Love it!

7. Obsessed met één type eten.
Je hebt iets gevonden wat mega lekker en ook nog eens gezond is? Dus je eet het elke dag en na een paar weken ben je er klaar mee. Current obsession:  deze Black Bean Brownie

ba7c4c8f446d7f70d15a51c14fd106fe

8. De magnetron is je vriend.
Lees; in jouw missie naar de perfecte food pic wordt je eten koud en moet je het weer opwarmen…

9. Intens blij worden wanneer anderen je eten lekker vinden.
Als je een nieuw recept heb gemaakt en anderen vinden het dus super lekker. Nou dan zie je mijn ogen dus glinsteren. Oh ja, en als je het lekker vindt dan krijg je ook meteen de hele ingrediëntenlijst en het aantal calorieën, koolhydraten, eiwitten etc. en de hele bereidingswijze te horen.

10. Were did my money go?
Tsja, no comments

a5700294745d100e924b004069e6c212

11. Omg, dit is zo lekker!
‘Ja, na de 10e keer weten we het wel…’

12. Eten delen.
Als ik eten met je deel dan mag je je speciaal voelen. For real. Maar eigenlijk hoop ik stiekem dat je het afslaat als ik het je vraag, more for me….

13. Samen eten?
Most romantic thing to say.

758e72637aefd7a51dd47e819acb1d56

14. 24 kitchen.
Don’t judge, maar als achtergrond geluid staat er 9 van de 10 keer een kookprogramma op..

15. Uit eten
Vrienden en familie weten allang dat jij eerst een plaatje moet schieten van je mooi opgemaakte bord, maar ben je in een nieuw gezelschap dan is the struggle real.. Is een foto maken van je mooi opgemaakte bord dan wel oké? Eigenlijk wil je namelijk het liefst op je stoel staan om the perfect shot te schieten…

 

 

Geef een reactie