Tuna Melt Quesadilla

Een Quesadilla is lekker Mexiaans gerecht, maar een originele quesadilla bevat vaak veel kaas (quesa = kaas), waardoor het al snel een caloriebom wordt met veel vet. Een normale quesadilla bevat gemiddeld zo’n 500 calorieën en rond de 25 gram vet (!), daarom een healthy versie van dit gerecht. Deze versie bevat per portie rond de 300 calorieën, is hoog in eiwitten en bevat een stuk minder vet dan de originele versie. Daarnaast staat hij binnen no time op tafel! Een lekker, gezond, makkelijk en snel receptje dus. Let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 2 volkoren tortilla’s
– Home made tonijnsalade (klik hier voor het recept)
– 1/4 courgette
– 1 handje spinazie
– 40 gram 30+ kaas
– 1 theelepel mosterd

Hoe maak je het?
1. Bereid de tonijnsalade zoals het recept.
2. Snijd de courgette in kleine stukjes en mix dit samen met de mosterd door de tonijnsalade.
3. Verdeel de tonijnsalade over één helft van de tortilla, doe hier wat blaadjes spinazie overheen en de geraspte 30+ kaas. Vouw de tortilla vervolgens dubbel.
4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de quesadilla per kant ongeveer 2-3 minuten tot ze goudbruin worden.
5. Haal je Tuna Melt Quesadilla uit de pan. That’s it!

Een makkelijk gerecht, hoog in eiwitten en erg lekker!

Voedingswaarden per portie:
296 calorieën
8 gram vet
24 gram koolhydraten (waarvan 4 gram vezels)
32 gram eiwitten

Geef een reactie