Appel-Walnoten Cake

Een lekker herfstige cake met appel, walnoten en kaneel. Een gouden combi als je het mij vraagt. Eerder postte ik al deze Apple Cinnamon Cake, het huidige recept is een soort upgrade van het oude recept. Nog lekkerder en natuurlijk nog altijd even verantwoord! Let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– 250 gram cannelini bonen
– 2 scoops eiwitpoeder (Micellar Casein vanille, voer HEALTHYFITJO in bij het afrekenen voor 10% korting )
– 100 gram verse dadels
– 2 eieren
– 30 gram (ongezoete) appelmoes
– 1 appel
– 35 gram walnoten
– 3 theelepels kaneelpoeder
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 2 theelepels citroensap
– 1 eetlepel stevia
– 1 theelepel bakpoeder

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannelini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens
de bonen en de eieren in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, appelmoes, kaneel, speculaas kruiden, bakpoeder en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
4. Hak de walnoten fijn en spatel de helft door het beslag. De andere helft bewaar je nog even. Foto 02-12-16 13 03 44.jpg
5. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg hier de citroensap, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel stevia aan toe. Voeg de appel nu ook toe aan je beslag en spatel dit erdoor.
6. Bekleed een brownieblik of cakeblik met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
7. Pak nu de rest van de gehakte walnoten en strooi deze over je cake.
8. Bak de cake  ongeveer 30-45 min op 180 graden. Check na 30 minuten met een satéprikker of de cake gaar is, elke oven is anders dus de baktijden kunnen afwijken. Als je cake klaar is haal je hem uit de oven en laar je hem even afkoelen. Snijd hem vervolgens in 12 stukken en klaar issie! Enjoy!

Voedingswaarden per stuk (bij 12 stukken):
94 calorieën
3,4 gram vet
7,3 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
7,4 gram eiwitten

2 thoughts

  1. Leuk recept! Hij is nu ah bakken 😉
    Alleen bij ingrediënten staat amandelmelk maar verder in de bijschrijving staat het er niet bij dus het zit er bij mij nu niet in… Moest dat wel??

    1. Hoi Joelle!
      Dankjewel! Oeh lekker hoor. Ben benieuwd wat je ervan vindt!
      Oh goed dat je het aangeeft, je hebt het goed gedaan! Ik zal het recept aanpassen. Liefs Jolien

Geef een reactie