Frambozen taartje

Dit frambozentaartje is een lekker fris, zomers taartje waar je quiltfree van kan genieten. Je zou hem zelfs in één keer kunnen opeten als je dat wilt, want per taartje (ja, je leest het goed, een heel taartje) bevat hij ongeveer 380 calorieën. Normaal gesproken zit dat in één taartpunt!

Je zult misschien opkijken van één van de ingrediënten, maar ik beloof je dat je er niets van zult proeven! Word je al nieuwsgierig? Check dan snel het recept hieronder.

Wat heb je nodig?
– 130 gram cannelini bonen
– 2 eiwitten
– 1 schep eiwitpoeder (vanille)
– 20 gram kokosmeel
– 100 gram magere Franse kwark
– 1 handje frambozen (diepvries of vers)
– 1 scheutje (ongezoete) amandelmelk
– 2 theelepels kaneel
Eventueel stevia naar eigen smaak.

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe de cannellini bonen samen met de eiwitten in een keukenmachine of blender en mix tot je een glad mengsel hebt.
3. Voeg de eiwitpoeder, het kokosmeel, kaneel, een scheutje amandelmelk en (eventueel) stevia toe. Mix het even goed door elkaar. IMG_9896
4. Doe het beslag in een grote kom en spatel ongeveer de helft van de frambozen en de helft van de magere kwark door je beslag.
5. Bekleed een taartvorm (diameter 15 cm) of cakeblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
6. Doe het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel over de bodem. Maak met een lepeltje een aantal kuiltjes in het beslag en verdeel de rest van de magere kwark over de kuiltjes. Ten slotte druk je wat frambozen in het beslag.
7.  Bak je frambozentaartje ongeveer 25-30 minuten op 180 graden Celsius. Check na 20 minuten even met een satéprikker of hij al gaar is, de baktijd kan namelijk per oven verschillen.
Als hij gaar is haal je het taartje uit de oven en laat je hem even afkoelen. Enjoy!

Ik gebruik voor dit recept deze eiwitpoeder van Myprotein. Voor 10% korting gebruik de code HEALTHYFITJO bij het afrekenen!

Voedingswaarden voor het hele taartje:
383 calorieën
5 gram vet
26,4 gram koolhydraten (waarvan 19,5 vezels)
49,7 gram eiwit

Dit frambozentaartje is geïnspireerd op een recept van Zonder Fratsen.  

 

 

0 thoughts

Geef een reactie