Rijst of couscous van bloemkool helemaal hot de laatste tijd! Je ziet het steeds vaker via social media voorbij komen, maar hoe maak je dit nu lekker op smaak? Voor jullie een nieuw receptje met deze bloemkoolcouscous; een vegetarische Marokkaanse couscous met kikkererwten!
Dit gerecht zit boordevol groenten. De groenten kikkererwten in dit recept bevatten veel vezels, deze zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Vezels zijn daarnaast erg belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Geadviseerd wordt om dagelijks tussen de 30 en 40 gram vezels te eten, in dit recept alleen al zitten 22 gram vezels! Dat is dus al twee derde van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Laten we snel aan de slag gaan!
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 1 kleine bloemkool
– 1 blik (265 gram) kikkererwten
– 20 gram rozijnen
– 1/2 courgette
– 2 winterpenen
– 2 bosuitjes
– 1/2 paprika
– 8 champignons
– 2 theelepels paprika poeder
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 handje verse koriander
– Peper & zout
– Olijfolie extra vierge
Hoe maak je het?
1. Wel de rozijnen in lauwwarm water
2. Snijd de roosjes van de bloemkool en doe deze in een keukenmachine. Vermaal de bloemkool tot je een couscous-achtige structuur hebt.
3. Snijd de bosui en koriander fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hier de bosui en koriander in, samen met 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel kerriepoeder. Breng het zelf (eventueel) nog verder op smaak met peper en zout. Bak dit ongeveer 1-2 minuten. Vervolgens voeg je de bloemkoolcouscous toe en bak je dit 5-6 minuten op middelhoog vuur
4. Ondertussen snijd je de courgette, winterpeen, paprika en champignons in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een andere (wok) pan en bak de groentes ongeveer 5 à 6 minuten tot ze beetgaar zijn.
5. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de groentes. Voeg 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder en 1 theelepel kaneel toe aan de groentes en breng het geheel verder op smaak met peper en zout.
6. Doe de bloemkoolcouscous in een diep bord en verdeel de groenten over de twee borden. Verdeel de gewelde rozijnen over de borden en strooi er tot slot nog wat verse koriander overheen. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
327 calorieën
4 gram vet
48 gram koolhydraten
(waarvan 22 gram vezels)
17 gram eiwitten
0 thoughts