Peanutbutter Blondies

Het is NATIONAL PEANUTBUTTERDAY!! Whoop Whoop! Daarom vandaag een receptje uit de oude doos; deze Peanut Butter Blondies! Peanutbutter & Banaan = een super lekkere combi! Daarom maakte Lot (Meet Your Macro’s) er een recept mee, namelijk deze heerlijke Peanutbutter Blondies.Ik heb het recept iets aangepast. Het resultaat; super fluffy blondies, een soort sponge cake! Laag in koolhydraten en hoog in eiwitten! Perfect als tussendoortje. Sooo, let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– 35 gram havermeel
– 30 gram eiwitpoeder (vanille, ik gebruik Impact Whey Protein van Myprotein, gebruik de code HEALTHYFITJO voor 10% korting) of 30 gram havermeel
– 40 gram Pindakaas
– 1 rijpe banaan
– 1 ei
– 3 eiwitten
– 30 mL lauwwarm water
–  1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Mix in een schaaltje de pindakaas met het water. Voeg hier vervolgens het ei en de eiwitten aan toe en klop alles tot het goed gemengd is. Je kan ook alles in een keukenmachine doen en door elkaar mixen.
3. Voeg nu het havermeel, eiwitpoeder, de banaan, kaneel, bakpoeder en snufje zout toe. Mix alles tot een mooi beslag. Het wordt een dun beslag.
4. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met bakspray. Gier vervolgens het beslag in de vorm.
5. Schuif de Blondie nu in de oven in en bak hem ongeveer 20-25 minuten. Check na 20 minuten met een satéprikker of hij gaar is. Als de satéprikker er droog uitkomt issie klaar! Haal hem uit de oven en laat ‘m even afkoelen voordat je je Blondie in 10 stukken snijdt. Done!

Voedingswaarden per Blondie (bij 10 stuks):
69 calorieën
3,2 gram vet
4 gram koolhydraten (waarvan 1 gram vezels)
5,8 gram eiwitten

Geef een reactie