Chocolate protein cheesecake

Een cheesecake… helaas niet het meest verantwoorde gebakje dat er bestaat… Maar wees gerust, daar bestaat natuurlijk een gezondere variant van! Van deze cheesecake kan je lekker genieten zonder je schuldig te voelen. Weinig koolhydraten en veel eiwitten. Het perfecte tussendoortje voor na het sporten!

Wat heb je nodig?
– Springvorm diameter 16 cm
– 360 gram magere Franse kwark
– 360 gram cream cheese (zoals Philadelphia)
– 2  scoops eiwitpoeder (vanille)
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract
– 10 gram pure cacao poeder
– Stevia (naar eigen smaak)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Mix alle ingrediënten in een kom en mix het met een handmixer tot een glad ‘beslag’.
3. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en spray de springvorm in met wat bakspray.
4. Giet het beslag in de springvorm en zet dit in de oven voor 30 min
5. Na 30 minuten draai je de oven terug op 90 graden en bak je de cheesecake nog 60 minuten. Als de cheesecake na 60 minuten nog nat is van binnen zet hem terug in de oven voor 15 minuten.
6. Haal de cheesecake uit de oven en  laat hem afkoelen. Als hij is afgekoeld zet je hem in de koelkast voor een paar uur, daarna kan je lekker genieten van deze quiltfree cheesecake!

Ik gebruik wat magere Franse kwark, aardbeien, pindakaaspoeder en cacao nibs als toppings.

Ik gebruik voor dit recept deze eiwitpoeder van Myprotein. Voor 10%  korting gebruik de code HEALTHYFITJO bij het afrekenen.

Voedingswaarden  per portie (1/4 cheesecake, zonder toppings):
234 calorieën
8,7 gram  vet
7,6 gram koolhydraten (waarvan 1,2 gram vezels)
30,3 gram eiwitten.

Geef een reactie