Strawberry Protein Cheesecake

Een Strawberry Cheesecake recept. En niet zo maar eentje, maar een healthy version. Deze cheesecake is namelijk hoog in eiwitten, laag in koolhydraten en laag in calorieën (maar 157 per stuk!!) Tegen deze voedingswaarden kan geen normale cheesecake op. Eerder plaatste ik al een recept voor een Blueberry Cheesecake en een Chocolate Cheesecake. Deze versie lijkt erop, alleen heeft deze cheesecake een stevige bodem! Hij is nu dus nog lekkerder! Al nieuwsgierig, laten we dan snel beginnen!

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 100 gram amandelmeel
– 30 gram kokosolie
– 2 theelepels kaneel

Voor de cheesecake:
– 350 Philadelphia light
– 250 gram magere Franse kwark
– 60 gram eiwitpoeder (vanille)
– 200 gram verse aardbeien
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 1-2 eetlepels stevia (naar eigen smaak)
– Springvorm 18 cm diameter
– Bakpapier

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe het amandelmeel en het kaneel in een kom. Verwarm de kokosolie tFoto 05-08-16 11 43 42.jpgot het vloeibaar is en voeg dit toe aan het amandelmeel en kaneel. Mix het goed door elkaar tot het aan elkaar blijft plakken.
3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het amandelmeel over de bodem. Druk het goed aan.
4. Bak je bodem ongeveer 8-12 minuten op 180 graden tot hij goudbruin is geworden. Daarna haal je hem eruit en laat je de bodem afkoelen (in de vorm). Je bodem is klaar!
5. Draai de oven terug tot 160 graden Celsius. We gaan verder met de cheesecake!
6. Doe alle ingrediënten (behalve de aardbeien) in een kom en mix het met een handmixer tot een glad ‘beslag’. Snijd 3/4e van de aardbeien in kleine stukjes en spatel dit door het beslag. De rest van de aardbeien bewaar je nog even.
7. Verdeel nu het beslag over de bodem die je net hebt gemaakt. Snijd de rest van de aardbeien in partjes en verdeel dit speels over je cheesecake. Zet dit in de oven voor 30 min op 160 graden.
8. Na 30 minuten draai je de oven terug tot 100 graden en bak je de cheesecake nog 75 minuten. Als de cheesecake na 75 minuten nog wat nat is van binnen zet hem dan nog voor 15 minuten in de oven.
9. Als de cheesecake gaar is haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen. Laat hem een nachtje in de koelkast staan voordat je hem eet, dan is hij het lekkerst. Kan je niet zo lang wachten? Hij moet minimaal 4 uur in de koelkast.

Bewaar de cheesecake in de koelkast. Eet smakelijk!

Ik gebruik voor dit recept deze eiwitpoeder van Myprotein. Voor 10% korting gebruik de code HEALTHYFITJO bij het afrekenen!

Voedingswaarden per stuk (bij 8 stukken):
208 calorieën
13,6 gram vet
6 gram koolhydraten (waarvan 3,6 gram vezels)
15,8 gram eiwitten

5 thoughts

  1. Hoi Jo! Heb hem gister gemaakt en hij smaakt erg lekker. Alleen als ik alles invul in mijn app en deel door de 8 stukken kom ik op hele andere voedingswaarden uit. (in de app van PBP) dat is wel raar.
    bij mij komt het uit op: (per 1/8 stuk)
    227 gr kcal
    7,7 gr koolhy
    15 gr eiwit
    18gr vet
    1,3gr vezel.

    Groetjes Anouk

Geef een reactie