Zomerse Springrolls

Springrolls!  Spingrolls worden gemaakt met rijstvellen die je even weekt in lauwwarm water en daarna vult met whatever you like! Je kunt ze vullen met stukjes vlees, vis of kip, groenten en noedels. Je kunt ze ook alleen vullen met groenten (en noedels) als je het geheel vegetarisch wilt maken! Leef je uit!

Maar voor nu een springroll recept met onder andere avocado, mango en garnalen.
Een lekker, fris en licht receptje. Word je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig (voor 10 springrolls)?Foto 07-07-16 17 40 02 - kopie
– 10 rijstvellen (te koop bij de AH of toko)
– 50 gram (bruine) rijstnoedels
– 50 gram wortel (julienne gesneden)
– 100 gram party garnalen
– 1/2 avocado
– 2 bosuitjes
– 1/2 mango
– 1/3 komkommer

Dippings (eventueel):
– Sojasaus
– Chilisaus

Hoe maak je het?
1. Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven.
2. Snijd de avocado, komkommer, bosuitjes en mango in reepjes en halveer de garnalen door de lengte.
3. Laat een rijstvel even weken in een diep bord met warm water (pas op, ze gaan snel kapot!) en week hem ongeveer 30-40 seconden. Hij moet zacht worden, maar niet helemaal geweekt zijn. Na 30-40 seconden haal je het rijstvel voorzichtig uit het water en leg je hem op een snijdplank.
4. Verdeel een beetje bruine rijstnoedels over het rijstvel.
5. Leg een reepje avocado, komkommer bosuitjes, mango en wat stukjes garnalen in het middel van het rijstvel.
6. Nu ga je hem oprollen; vouw de zijkanten naar binnen en rol hem vervolgens voorzichtig op. Leg ze op een mooi bord en serveer met wat sojasaus en/of chilisaus.Foto 07-07-16 17 34 58 - kopie

En klaar is je zomerse, frisse lunch of lichte avondmaaltijd. Je kunt de springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste!

Voedingswaarden per springroll
(bij 10 stuks):
63 calorieën
1,7 gram vet
7,3 gram koolhydraten
(waarvan 2 gram vezels)
2,7 gram eiwit

 

Geef een reactie