Vijf ingrediënten, that’s all you need voor deze appelkoeken. Ingrediënten die in elke supermarkt verkrijgbaar en niet duur zijn. Gezond eten hoeft namelijk helemaal niet duur of moeilijk te zijn!
Deze appelkoeken zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. De havermout en appels in dit recept zorgt voor een lang verzadigd gevoel waardoor je er even tegenaan kunt. Appels zitten namelijk boordevol vitamines en vezels! Ze zeggen niet voor niets; ‘an apple a day keeps the docter away!’.
Wat heb je nodig?
– 100 gram havermout
– 2 appels (270 gram)
– 2 eetlepels pindapasta/pindakaas (30 gram)
– 2 eieren
– 2 à 3 theelepels kaneel (& eventueel stevia voor extra zoetigheid)
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Rasp de appels en voeg dit samen met de havermout, eieren en kaneel in een keukenmachine tot een glad beslag.
3. Doe de pindapasta in een kom en laat het 1-2 minuten zacht worden in de magnetron.
4. Voeg de pindapasta toe aan het beslag en mix het nog even goed door elkaar.
5. Bekleed een browniebakblik met bakpapier en verdeel het beslag over het bakblik .
6. Zet de appelkoeken in de oven voor ongeveer 45 minuten op 180 graden Celsius.
7. Haal ze na 45 minuten uit de oven en laat ze afkoelen voordat je ze aansnijdt. Snijd ze vervolgens in 8 koeken.
De appelkoeken blijven ongeveer twee tot drie dagen vers. Je kunt ze ook invriezen zodat je een voorraadje hebt en je er van kan genieten wanneer jij wilt! Enjoy!
Voedingswaarden per koek (bij acht koeken):
109 calorieën
4,5 gram vet
11,9 gram koolhydraten (waarvan 2,5 gram vezels)
4,7 gram eiwitten
Ziet er lekker uit! Kan je hiervoor ook een cakeblik gebruiken?
Ja dat kan zeker! De baktijd kan dan wel iets langer zijn, omdat de cake iets dikker is. Check zelf met een satéprikker of hij gaar is (als je erin prikt en hij komt er ‘droog’ uit dan is hij gaar)! Succes 🙂
Kan dit ook zonder pindakaas?