Het is weer lente, de zon begint weer de schijnen en de temperatuur gaat weer omhoog. In de supermarkten ligt het zomerfruit al weer in de schappen, dit alles vraagt om een lekker, fris en fruitig receptje! Deze blauwe bessen & aardbeien havermoutmuffins zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 20 kleine muffins)?
– 150 gram havermeel
– 100 gram kokosmeel of 100 gram havermeel
– 1 banaan
– 2 eieren
– 250-300 mL (ongezoete) amandelmelk
– 150 gram blauwe bessen
– 150 gram aardbeien
– 50 gram pompoenpitten
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Prak de banaan en voeg hier twee eieren aan toe. Mix het door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
3.Doe het havermeel, kokosmeel, kaneel en bakpoeder in een kom en mix het even door elkaar. Voeg hier vervolgens het banaan-ei mengsel en de (ongezoete) amandelmelk aan toe en mix het met een handmixer tot een glad beslag.
4.Ten slotte snijd de aardbeien in plakjes en voeg de helft hiervan toe aan het beslag samen met de blauwe bessen en de pompoenpitten.
De andere helft bewaar je nog even. Spatel de aardbeien en blauwe bessen door het beslag.
5. Spray ongeveer 20 siliconen muffinvormpjes in met wat kookspray. Verdeel het beslag over de vormpjes. Voordat ze de oven in gaan verdeel je de andere helft van de aardbeien over de muffins.
6. Doe muffins nu in de oven voor 45-50 minuten op 180 graden Celsius. Check na 45 minuten even of ze gaar zijn met een satéprikker. Ze blijven lekker smeuïg en door het fruit in de muffins zullen ze nooit helemaal droog worden.
7. Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen! That’s it!
De muffins blijven na het bakken ongeveer 2-3 dagen goed. Je kunt ze ook invriezen zodat je er nog langer van kunt genieten!
Voedingswaarden per muffin (bij 20 muffins)
83 calorieën
3,2 gram vet
9,1 gram koolhydraten (waarvan 3,6 gram vezels)
3,8 gram eiwit