Bosvruchten Kwarkbrood

Kwarkbrood, I love it! Je kunt er ook eindeloos mee variëren, daarom een nieuwe variant op een bekend recept. Een tijdje terug plaatste ik namelijk al een recept voor dit kwarkbrood met blauwe bessen. Dit nieuwe recept is een 2.0 versie op dit lekkere, makkelijke en gezonde kwarkbrood; een zomerse en frisse variant met bosvruchten. Are you ready? Let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– 150 gram havermeel (fijngemalen havermout in een keukenmachine)
– 100 gram boekweitmeel/speltmeel/volkoren meel
– 1 ei
– 250 gram magere Franse kwark
– 1 banaan
– 200 gram diepvries bosvruchten
– 100 mL (ongezoete) amandelmelk
– 4 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 snufje zout
– Eventueel stevia naar smaak

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Meng de banaan, het ei, de amandelmelk en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine? Prak dan eerst de banaan fijn met een vork en meng vervolgens de kwark, amandelmelk en het ei erdoorheen.
3. Meng nu het havermeel, speltmeel, snufje zoet, bakpoeder en het kaneel in een grote kom.Foto 06-07-16 14 48 31.jpg
4. Vervolgens voeg je het kwark-banaan-ei mengsel hieraan toe. Mix het met een handmixer of met een spatel goed door elkaar. Proef het beslag even, vind je het beslag niet zoet genoeg? Voeg dan naar smaak stevia toe.
5. Ten slotte spatel je de bosvruchten erdoor heen (bewaar nog een paar bosvruchten om later over het kwarkbrood te verdelen).
6. Bekleed een bakblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
7. Doe het beslag in het bakblik en verdeel het goed over de bodem. Verdeel de rest van de bosvruchten over het kwarkbrood.
8. Zet het brood nu in de oven en bak hem ongeveer 45 tot 60 minuten op 200 graden. Check tussendoor even of de cake niet te donker wordt, elke oven is anders. Houd er rekening mee dat door de bessen het een lekker smeuïg brood blijft, dus helemaal droog wordt hij van binnen niet. Is hij klaar? Laat hem dan even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Enjoy!

Het kwarkbrood blijft ongeveer 2-3 dagen vers. Je kunt hem ook invriezen, zodat je er op elk moment van kunt genieten!

Voedingswaarden per plak (bij 12 plakken):
109 calorieën
1,8 gram vet
16,3 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
5,2 gram eiwitten

3 thoughts

  1. Oeh lekker! Ik maak ook altijd kwarkbrood. Eet het graag als ontbijt 🙂 Het recept wat ik gebruik is wel anders, toch maar deze een keer proberen. Liefs Eline

Laat een reactie achter bij Eline Reactie annuleren