Heb je ’s ochtends geen tijd om te ontbijten? Dan zijn deze double chocolate oat squares echt een uitkomst. Het zijn een soort ontbijtrepen/snack repen en zitten vol met the good stuff!
De havermout en magere kwark zorgen voor een langer verzadigd gevoel om de ochtend door de komen, de banaan geeft je net dat beetje energie wat je ’s ochtends nodig hebt en de cacaopoeder en pure chocolade zijn gewoon erg lekker, maar beiden bevatten ook veel antioxidanten wat een positief effect kan hebben op een te hoge bloeddruk en te hoog cholesterolgehalte. Dus niet alleen lekker, maar ook goed voor je!
Allright… genoeg gepraat, laten we aan de slag gaan!
Wat heb je nodig?
– 150 gram havermeel (fijngemalen havermout in een keukenmachine)
– 50 gram boekweitmeel/speltmeel/volkoren meel
– 2 eieren
– 250 gram magere Franse kwark
– 1 banaan
– 25 gram pure chocolade (minimaal 75% cacao)
– 25 gram cacao nibs (of 25 gram extra pure chocolade)
– 1 eetlepel pure cacao poeder
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 snufje zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Breng de banaan, het ei en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de banaan fijn en meng de kwark en het ei erdoor.
3. Meng nu het havermeel, boekweitmeel, zout, bakpoeder, pure cacao poeder en kaneel in een grote kom.
4. Vervolgens voeg je het kwark-banaan-ei mengsel hieraan toe. Mix het met een handmixer of met een spatel goed door elkaar. Doe je het met een spatel? Het vereist enige spierballen want het wordt een stevig en dik deeg.
Let op, de repen worden niet heel zoet. Proef het beslag of je het zoet genoeg vindt. Voeg eventueel stevia naar smaak toe!
5. Snijd de pure chocolade in kleine blokjes en spatel ongeveer een helft ervan door het beslag samen met de cacao nibs.
6. Bekleed een brownie bakblik met bakpapier, of spray hem in met wat kookspray.
7. Vervolgens doe je het beslag in het bakblik, verdeel het goed over de bodem. Verdeel nu de rest van de pure chocolade over het beslag.
8. Zet de cake nu in de oven en bak hem ongeveer 30 minuten op 175 graden. Check tussendoor even met een sateprikker of hij gaar is, elke oven is namelijk anders! Is hij klaar? Laat hem dan even afkoelen voordat je in 12 vierkantjes snijdt. Enjoy!
Deze double chocolate oat squares blijft ongeveer 2-3 dagen vers. Je kunt ze ook invriezen, zodat je er op elk moment van kunt genieten!
Voedingswaarden per stukje (bij 12 stukjes):
124 calorieën
4,2 gram vet
14,1 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
6,1 gram eiwitten