Bananacake! Een lekker en gezond tussendoortje en helemaal niet moeilijk om te maken. Eerder postte ik al meerdere recepten voor een bananenbrood, zoals deze met blauwe bessen en noten of dit peanutbutter & chocolate bananenbrood.
Vandaag een recept voor een eiwitrijke bananencake, net wat luchtiger dan een bananenbrood, maar minstens zo lekker. Per snee bevat dit bananenbrood ongeveer 7 gram eiwitten, daarom is hij ideaal als post workout snack!
Dit is een basic recept. Je kunt zelf toevoegen whatever you like! Bijvoorbeeld noten en/of zaden, bessen, cacao nibs enzovoort! Leef je vooral uit en voeg toe wat jij lekker vindt. Hij is zo ook al heerlijk met bijvoorbeeld wat pindapasta of andere notenpasta! Let’s get to it!
Wat heb je nodig?
– 2 rijpe bananen
– 4 eiwitten
– 75 gram kokosmeel
– 30 gram havermeel
– 60 gram eiwitpoeder (of 60 gram havermeel indien je geen eiwitpoeder hebt)
– 1 eetlepel stevia
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Mix het kokosmeel, havermeel, eiwitpoeder, stevia, kaneel en bakpoeder in een grote kom.
3. Doe de banaan samen met de eiwitten in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de bananen met een vork en mix dit goed met de eiwitten.
4. Voeg het banaan-eiwitmengel toe aan de droge ingrediënten en spatel dit tot een dik beslag.
5. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray. Doe het beslag in het cakeblik en verdeel het goed over de bodem.
6. Bak je eiwitrijke bananencake ongeveer 45-50 minuten op 175 graden Celsius. Check met een satéprikker of de cake gaar is, elke oven is anders dus soms is de baktijd war langer of korter.
7. Als de cake gaar is haal je hem uit de oven. Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt in 10 stukken.
Voedingswaarden per plak (bij 10 plakken):
80 calorieën
1,5 gram vet
7,3 gram koolhydraten (waarvan 4 gram vezels)
7,3 gram eiwitten
0 thoughts