Coffee & Chocolate, do I need to say more? Two of my favorite things nu gecombineerd tot één! Deze Espresso Chocolate Muffins zijn een echte traktatie én ook nog eens goed voor je. Alle ingrediënten zijn gewoon in elke supermarkt te krijgen, dus geen ingewikkelde ingrediënten of moeilijk recept. Gewoon simpel, gezond én lekker! Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 12 kleine muffins)?
– 1 kopje espresso/sterke koffie
– 1 rijpe banaan
– 175 gram havermeel
– 3 eiwitten
– 1 eetlepel pure cacaopoeder
– 1 eetlepel cacao nibs of pure chocolade (85%) in stukjes
– 1 eetlepel stevia
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Zet 1 kopje espresso en laat dit afkoelen.
3. Prak de banaan en mix dit met de eiwitten tot een glad mengsel. Voeg vervolgens het havermeel, pure cacaopoeder, stevia, kaneel, bakpoeder en espresso toe en meng dit tot een glad beslag.
4. Spray silliconen muffinvormpjes in met wat kookspray. Verdeel het beslag over de vormpjes en bestrooi ze met de cacao nibs of stukjes pure chocolade.
5. Bak de muffins ongeveer 20-30 minuten op 180 graden Celsius. Check na 20 minuten met een satéprikker even of de muffins gaar zijn, prik de satéprikker in een muffin en als hij er ‘droog’ uitkomt dan zijn je muffins ready! Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. That’s it!
Dit zijn 12 kleine muffins/cupcakes, je kan er ook 6 grote muffins van maken of één grote cake. It’s up to you!
Voedingswaarden per muffin:
78 calorieën
1,7 gram vet
11,9 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
3,4 gram eiwitten