FAVORITES MARCH & APRIL

Hey hallo! Kan je je de vorige FAVORITES nog herinneren? Ik wel! Het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden en toch zijn er al weer twee maanden voorbij….. De tijd gaat veel te snel. Er is veel gebeurd in de afgelopen twee maanden en dat laat ik jullie graag zien in deze FAVORITES van Maart en April.

Favoriete ontbijtje

Havermoutjeeeee! Dit is mijn standaard ontbijtje de laatste 2-3 weken. Overnight oats met bessen en amandelboter of pindakaas. Nomnom! Super lekker, easy to make en het geeft mij in ieder geval veel energie om de dag te beginnen. En dat is wel zo handig, want de ochtend (vooral opstaan) is niet mijn favoriete moment van de dag. Ik kan echt uitkijken naar dit ontbijtje.

Zelfde recept alleen in een Rood-Wit-Blauw jasje vanwege Koningdag!
(De pindakaas ging er later doorheen)

Favoriete lunch

Ik kon niet kiezen… Daarom niet één maar drie favoriete lunchgerechten!
Ik ging met mijn moeder gezellig winkelen in Enschede, en daar hoort dan natuurlijk ook een lekkere lunch bij. We aten bij SamSam buiten op het terras deze mega lekkere confortbowl met onder andere meergranenrijst, sojaboontjes, avocado, gerookte zalm en een wasabi dressing. Het was de eerste warme lentedag, dus we zaten lekker buiten.

De tweede lunch waren simpelweg twee volkoren broodjes. Eentje met cottage cheese, avocado en tomaat en de andere met 20+ mosterdkaas en tomaat. Super simpel, maar zo lekker!

Twee sneetjes teffbrood met 15+ smeerkaas en een vegetarische groenteschijf van Vivera. Ik volg sindskort een voedings- en trainingsplan van Thalita Martens en dit is één van de maaltijden uit het voorbeeldschema wat zij mij heeft gegeven.

Favoriete avondeten

Zoals jullie misschien via mijn social media wel hebben gezien ben ik sinds maart ambassadeur voor Bonduelle. De maand april stond in het teken van de Edamamechallenge. Geïnspireerd op de confortbowl die ik met mijn moeder op het terras at, maakt ik nu zelf een heerlijke Pokébowl. Ik gebruikte zilvervliesrijst (met wat rijstazijn erdoor), gerookte zalm, komkommer, avocado, edamamebonen, bosuit en geraspte wortel. Ik maakte een dressing van sesamolie, sojasaus en een beetje friteslijn.  Genieten geblazen!

Gevulde paprikaaa! Net even iets anders dan gewoonlijk. Paprika’s gevuld met zilvervliesrijst, Italiaanse roerbakgroente, rundertartaar en tomatenpassata. Beetje geraspte 20+ kaas eroverheen en je schijft het zo de oven in. Easy Peasy!

Dit eten wij ook regelmatig. Sajoer boontjes met (zilvervlies)rijstnoedels en kip. De kip marineer ik in sojasaus en zwartebonen saus. Nommsss.. Lekker opeten met stokjes, om vervolgens al mijn kleren in de was te doen, omdat er dan geregeld een boontje tussenuit floept en op mijn shirtje beland.. Oh wel..

Favoriete recepten

Drie nieuwe recepten deze maanden. En alle drie even lekker! Heb jij al één van deze recepten gemaakt? Wat vond je ervan?

Het Ultieme Bananenbrood

Zalm – Pesto Quiche

Vanille (Appel) Cake

Favoriete momentje

Het was Pasen! Met z’n allen rondom een grote tafel, lekker eten, gezelligheid en spelletjes doen met je familie. Love it!

Mijn vriend en ik waren in april een jaar samen. Dit hebben we natuurlijk gevierd met een avondje op het terras en uiteten. We hebben gegeten bij Jackies in Deventer. Ik nam de dorade met zoete aardappel, zeekraal en allerlei andere lekkere dingen. Vooraf namen we samen Peking Duck Pancakes. Jackies is echt een aanrader!

Favoriete nieuwe product

Er is een nieuw soort ijs op de markt. Ijs dat laag is in calorieën, laag in koolhydraten en hoog in eiwitten in vergelijking met andere soorten ijs. Voor een hele bak (500 mL) maar 310 calorieën. Whut?! Dat is zo’n 1100 calorieën minder dan een bak Ben & Jerrys. Ik heb tot nu toe de smaken creamy chocolate en cookies & cream geprobeerd. Beide vond ik lekker! Ideaal als je zin hebt in lekker ijs, maar wel aan je lijn wilt denken. Deze is verkrijgbaar bij de AH.

Favoriete workout

Ik weet niet of het echt mijn favoriete workout was.. Want we verloren de kwartfinale van de play-offs na penalty’s en hierdoor zat het seizoen er snel op. Wel waren het bijzondere wedstrijden, want het waren niet alleen de laatste wedstrijden van het seizoen, het waren ook mijn laatste wedstrijden. Ik heb besloten om te stoppen met waterpolo en andere dingen te gaan ontdekken. Even wat meer tijd voor mijzelf en voor thuis, vrienden, familie. Moeilijke beslissing: Ja! Ga ik ooit weer beginnen: Wie weet. Maar voor nu is het even afgelopen, en dat is goed.

Favoriete foodpost

Ik zei het net al; ik ben sinds maart ambassadeur van Bonduelle. Dat betekent dat ik elke maand een paar recepten ga maken met producten van bonduelle. De eerste maand stond in het teken van de Peulvruchten challenge. Het was aan mij (en aan jou) om een beetje out of the box te denken en een keer een gerecht te maken met peulvruchten. Peulvruchten zijn namelijk harstikke gezond, ze zitten vol vezels en veel vitamines en mineralen. We gebruiken ze eigenlijk te weinig in de keuken.

Challenge twee is nog vol aan de gang; de Edamame challenge. Houd mijn social media in de gaten als je nieuwsgierig bent wat ik met deze boontjes ga maken. To be continued.

Favoriete quote

Ik kwam deze tekst tegen en vond het eigenlijk heel mooi. Ik ben af en toe onzeker,  leg de lat hoog voor mijzelf, waardoor ik mezelf veel druk opleg, waardoor ik weer onzeker van wordt enz enz. Een beetje een vicieuze cirkel.  Soms zit je even niet zo lekker in je vel. Gebeurt iedereen wel eens.
Dit vond ik een mooie reminder dat het niet altijd perfect hoeft, soms is het goed zoals het is.

Geef een reactie