FOOD & WORKOUT DIARY #1

Nieuw blog ideetje een Food & Workout dagboek! Ik laat je eens in de twee weken zien wat ik op een dag zoal eet & drink en wat ik doe qua sport om jullie misschien wat inspiratie te geven. Neem dit niet klakkeloos over, maar wellicht geeft het je wat ideeën.. So, let’s get to it!

Het is vandaag woensdag, en ik ga je eens een dagje meenemen. Ik zal je laten zien wat ik vandaag allemaal eet, drink en doe! Het is een gewone werkdag vandaag. Ik werk als gedragswetenschapper bij een organisatie in Twente. Ik werk 32 uur per week. Vandaag begon ik om 07:45 uur met werken (ik zet m’n vriend altijd om 07:15 op het station en rij daarna door naar mijn eigen werk). Het is vakantietijd, dus ik kon zo zonder files doorrijden en was eerder op mijn werk dan gepland. No problem! Op maandag en woensdag doe ik dit af en toe; ik begin wat eerder, zodat ik ook rond 16:30 uur weer weg kan, om vervolgens om 17:00 uur te gaan sporten. Vandaag is ook zo’n werkdag en tevens trainingsdag. Ik neem je vandaag een dagje mee in mijn voeding- en trainingen.

Ik volg een voedingsplan van Thalita Martens. Ik eet nu 4-5x per dag, het zijn grotere en goed vullende maaltijden die me een paar uur vol houden.

Side note: ik drink ongeveer 2,5 tot 3 L water per dag. Soms met een beetje slimpie ice tea.

06:15 uur – Opstaan
Ik sta elke dag (ma-do) op tussen 06:00 en 06:15 uur. Ligt eraan hoe makkelijk (of moeilijk) uit bed kan komen haha. Vandaag had ik iets meer moeite om op te staan.

06:45 uur – Ontbijt
Overnight oats. Mijn standaard ontbijtje de laatste maanden. Super lekker, vullend & alle macro’s zijn aanwezig (koolhydraten, eiwitten en vetten). Ik kan hier een paar uur mee vooruit!

60 gram havermout
1 schep eiwitpoeder
2 theelepels kaneel
100 gram blauwe bessen en frambozen
15 gram pindakaas

1 kopje koffie met 2 zoetjes en een scheutje ongezoete amandelmelk.

11:00 uur – Kopje koffie

13:00uur – Lunch
Lunchtijd verschilt per dag, de ene keer lunch ik om 12:00 uur, dan weer om 14:00 uur. Ligt eraan of ik een afspraak heb, en of ik trek heb. Ik heb om 11:15 uur een afspraak heb, dus lunch ik na de tijd.
Omdat ik vier dagen achter elkaar werk, prep ik vaak zondagavond mijn lunch voor de werkdagen.
Ik had vandaag een afspraak rond lunchtijd, dus ik eet iets later.  Ik loop na de afspraak van de ene naar de andere locatie via een omweggetje, ik wandel een kwartiertje. Even een frisse neus halen en m’n hoofd leegmaken voor ik weer achter de computer kruip. Na de wandeling eet ik mijn lunch rond 13:00 uur.

1 vegetarische groenteschijf
40 gram zilvervliesrijst
200 gram snijbonen
20 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten (doe ik er later doorheen)

16:00 uur – Pre workout
Over een uur begint de Crossfit. Daarom nu een pre workout snack van 1 volkoren boterham met 2 plakjes kipfilet. Heel makkelijk, maar wel lekker.

17:00 uur – Crossfit
WOD voor vandaag:

Benchmark: Helen
3 rounds for time of:
400 meter rennen
21 kettlebelswings met 16 kg
12 pull-ups*
* Ik kan nog geen pull-ups zonder weerstandsband. Dus ik doe deze met weerstandsband.

18:15 uur –  Post workout
Na de training neem ik meteen een eiwitshake. Gewoon 1 schep vanille eiwitpoeder in een shake baker en aanmaken met water. Easy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19:00 uur – Post workout
Time for foood! Hongerrrr! Na zo’n pittige WOD is eten altijd welkom! Vanavond eet ik 150 gram zoete aardappel met 120 gram magere rundertartaar geroerbakt met puntpaprika (gebakken in 1 theelepel olijfolie), wat ijsbergsla & een eetlepel friteslijn. Nomnommm! Makkelijke maaltijd, maar wel voedzaam zo voor na het sporten! Ik drink er 1 glas crystal clear bij.

20:00 uur –  Kopje koffie

21:00 uur –  1 blikje cola zero

22:15 uur – Night snack
Mijn laatste snack is kwark. Dit neem in ongeveer 30 minuten voordat ik ga slapen, zodat m’n spieren ’s nachts goed kunnen herstellen,

300 gram magere Franse kwark met 100 gram frambozen.

22:45 uur – Bed tijd
Eindstand van deze woensdag:

2 thoughts

Geef een reactie