Een kwarkbrood… Een keer iets anders dan het gewoonlijke havermoutbrood of bananenbrood! Een lekker compact, zoet en gezond brood. Je kunt er eindeloos mee variëren, denk aan noten, zaden, (gedroogd) fruit, pure chocolade of met blauwe bessen, zoals in dit recept. Een ideaal tussendoortje, ontbijt of voor/na het sporten. Let’s get to it!
Wat heb je nodig?
– 150 gram havermeel (fijngemalen havermout in een keukenmachine)
– 100 gram boekweitmeel/speltmeel/volkoren meel
– 1 ei
– 250 gram magere Franse kwark
– 1 banaan
– 200 gram blauwe bessen
– 4 theelepels kaneel
– 1 theelepel baking soda
– 1 snufje zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Meng de banaan, het ei en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de banaan fijn en meng de kwark en het ei erdoor.
3. Meng nu het havermeel, boekweitmeel, zout, bakpoeder en het kaneel in een grote kom.
4. Vervolgens voeg je het kwark-banaan-ei mengsel hieraan toe. Mix het met een handmixer of met een spatel goed door elkaar. Doe je het met een spatel? Het vereist enige spierballen want het wordt een stevig en dik deeg.
5. Ten slotte spatel je de blauwe bessen erdoor heen.
6. Bekleed een bakblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
7. Doe het deeg nu in het bakblik en verdeel het goed over de bodem.
8. Zet de cake nu in de oven en bak hem ongeveer 45 minuten op 200 graden. Check tussendoor even of de cake niet te donker wordt, elke oven is anders! Is hij klaar? Laat hem dan even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Enjoy!
Het kwarkbrood blijft ongeveer 2-3 dagen vers. Je kunt hem ook invriezen, zodat je er op elk moment van kunt genieten!
Voedingswaarden per portie (bij 12 plakken):
103 calorieën
1,5 gram vet
17,1 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
5,4 gram eiwitten
0 thoughts