Protein French Toast

Wentelteefjes, wie heeft ze als kind niet gehad? Die lekkere geur van kaneel in je keuken, hmmm heerlijk. Alleen zit in de originele versie vaak met veel suiker en vet, daarom een verantwoorde versie; eiwitrijke wentelteefjes, of te wel; protein french toast! Zo kan je toch guiltfree genieten van dit lekkere gerechtje. Geen moeilijk recept, geen ingewikkelde ingrediënten, maar wel erg lekker. Let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?
– 2 sneetjes volkoren- of speltbrood
– 3 eiwitten
– 20 mL (ongezoete) amandelmelk
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels stevia
Toppings: aardbeien/ banaan/ blauwe bessen/ Griekse yoghurt enzovoort

Hoe maak je het?
1. Scheid het eigeel van het eiwit. Je gebruikt in dit recept alleen het eiwit.
2. Mix het eiwit met de kaneel, stevia en amandelmelk in een diep bord.
3. Leg de sneetjes volkoren- of speltbrood in het eiwitmengsel tot het eiwit goed is opgenomen door het brood. Keer ze vervolgens om.
4. Vet je pan in met een beetje kokosolie of spray je pan in met wat kookspray. Zet de pan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes ongeveer 4-5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn geworden. Zijn ze aan beide kanten mooi goudbruin geworden? Haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord.
5. Top ze met wat fruit naar keuze en/of een eetlepel magere kwark of Griekse yoghurt! Zo maak je er toch een lekker fris gerechtje van.  And done zijn je eiwitrijke wentelteefjes!

Voedingswaarden per portie, zonder toppings:
228 calorieën
2,2 gram vet
30,9 gram koolhydraten (waarvan 4 gram vezels)
20,1 gram eiwit

Foto 15-07-16 12 42 40

Geef een reactie