Pompoen en blauwe bessen.. Een rare combi? Wacht maar tot je deze pancakes hebt geprobeerd! Eerder plaatste ik al dit recept voor pumpkin pancakes. Dit nieuwe recept is een 2.0 versie daarvan, de pancakes zijn super fluffy en bevatten maar liefst 200 gram groente, dus je hebt al een groot deel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente binnen, en dat al bij het ontbijt! Ideaal om je kids extra groente te laten eten, en ze zullen het niet eens doorhebben. Soooo, let’s give it a try!
Wat heb je nodig (voor 8 kleine pannenkoekjes)?
– 200 gram pompoen
– 50 gram blauwe bessen
– 1 ei
– 30 gram havermeel
– 10 gram kokosmeel
– 50 gram magere Franse kwark
– 1 theelepel kaneel
– 2 theelepels stevia
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook de pompoenblokjes tot ze zacht zijn. Giet ze vervolgens af.
2. Prak de pompoen en voeg hier het ei aan toe. Mix dit tot het een glad beslagje is.
3. Voeg nu het havermeel, kokosmeel, kaneel, stevia en bakpoeder toe aan het pompoen-ei mengsel. Mix het door elkaar tot een glad beslag. Het blijft een dik beslag, wil je liever een dunner beslag? Voeg dan ongezoete amandelmelk toe om het beslag dunner te maken.
4. Spatel als laatste de blauwe bessen door het beslag.
5. Neem een koekenpan en gebruik wat kokosolie of kookspray om de pan in te vetten. Bak de pannenkoekjes ongeveer 3-4 minuten per kant op middenhoog vuur tot ze gaar zijn.
6. Stapel de pannenkoekjes op en smeer tussen de pannenkoekjes wat magere Franse kwark. That’s it!
Voedingswaarden voor acht pannenkoekjes:
353 calorieën
21 gram eiwit
42 gram koolhydraten
(waarvan 9 gram vezels)
10 gram vet