Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes.. Ze zien er altijd zo mooi uit. Die mooie donkerrode kleur met het gebroken wit van de botercrème. Het zijn net kleine kunstwerkjes.. Alleen bevatten deze kleine kunstwerkjes veel suiker, vet en lopen de calorieën als snel op richting de 200 calorieën. Helemaal niet erg om een jezelf een keertje op te trakteren, maar er bestaat een gezondere versie op deze Red Velvet Cupcakes. Let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 8 cupcakes)?
– 80 gram havermeel
– 1 scoop eiwitpoeder (vanille) of 30 gram havermeel
– 1/2 banaanFoto 05-02-16 14 41 13 - kopie
– 1 ei
– 50 mL bietensap (Zonnatura)
– 150-200 mL (ongezoete) amandelmelk
– 1 eetlepel pure cacao poeder
– 1 eetlepel stevia
– 1 theelepel kaneelpoeder

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius of de Airfryer op 180 graden.
2. Prak een halve banaan en voeg het ei hieraan toe. Mix dit met een handmixer door elkaar tot een glad mengsel.
2. Voeg het havermeel, de eiwitpoeder, de cacaopoeder, stevia, de amandelmelk en het bietensap toe aan het banaan-ei mengsel en mix het door tot een glad beslag. Is het beslag nog te dik? Voeg dan iets extra amandelmelk toe.Foto 05-02-16 14 07 56 - kopie
3. Spray 10 cakevormpjes in met wat bakspray. Het is handig om siliconen vormpjes te gebruiken, zodat de cakejes niet aan het vormpje blijven plakken. Verdeel het beslag met een eetlepel over de vormpjes.
4. Bak de cupcakes ongeveer 30 minuten in de oven of 20 minuten in de Airfryer. Check na 20/30 minuten met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn, als de satéprikker er droog uitkomt zijn de cupcakes klaar en kan je ze uit de oven halen.
5. Laat de cupcakes even afkoelen. Besmeer ze met een beetje Philadelphia light en klaar zijn je Red Velvet Cupcakes!

Voedingswaarden per cupcake (zonder de Philadelphia):
75 calorieën
2,1 gram vet
8,6 gram koolhydraten (waarvan 2,3 gram vezels)
5,2 gram eiwitten

Geef een reactie