Valentijnstaartje

Het is bijna Valentinesday! En daar hoort natuurlijk een lekker zoet (letterlijk en figuurlijk) gerechtje bij. Maak voor je liefje eens dit lekkere, gezonde Valentijnstaartje of, als je alleen bent.. kan je dit taartje ook in je eentje op smullen.
Maak hem een dag van te voren, dan kan je er op Valentijsdag van genieten!

Wat heb je nodig (voor één taartje en twee mini hartjes)?
– 3 dadels
– 20 gram havermout
– 10 gram walnoten
– 200 gram magere Franse kwark
– 125 gram verse frambozen
– 1 eetlepel bietensap
– 2 gelatine blaadjes
– 1 eetlepel stevia
– Eventueel andere toppings: blauwe bessen, aardbeien, kokosrasp, cacao nibs etc.

Hoe maak je het?
1. Laat de dadels ongeveer 10 minuten weken in warm water. Hak ondertussen de walnoten in kleine stukjes en doet dit samen met de havermout in een keukenmachine.
2. Haal de dadels uit het water en snijd ze fijn. Voeg dit toe aan de walnoten en de havermout en mix het in de keukenmachine door elkaar tot het een kleverig goedje wordt.
3. Pak een kleine bakvorm (het liefst natuurlijk in de vorm van een hartje, och hoe zoet allemaal) en bedek de bodem met wat bakpapier.
4. Verdeel het havermout, walnoot en dadel mengsel over de bodem. Druk het goed aan zodat het gelijkmatig is verdeeld. Zet dit even in de koelkast.Foto 09-02-16 15 19 59
5. Week nu de gelatine blaadjes in water. Doe de kwark in een kom en voeg het bietensap, de stevia en de helft van de frambozen toe, mix dit goed door elkaar. De bietensap geeft een mooie roze kleur aan het taartje, je proeft hier niets van terug.
6. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit in een steelpannetje samen met een 3-4 eetlepels water. Zet dit op het vuur en blijf roeren tot de gelatineblaadjes zijn opgelost, dit gaat heel snel!
7. Laat de gelatine even afkoelen en voeg dit dan toe aan het beslag.
8. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het beslag (niet alles) gelijkmatig over de bodem. Verdeel het resterende beslag over twee mini (hart)vormpjes.
9. Zet het taartje en de hartjes in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te laten stijven. Wanneer ze niet meer bewegen als je ze zachtjes schudt zijn ze klaar!

Voedingswaarden per taartje
357 calorieën
8 gram vet
26 gram koolhydraten (waarvan 6 gram vezels)
27 gram eiwitten.

0 thoughts

Geef een reactie