Yoghurt Pancakes

Weekends are for pancakes! En dan het liefst lekkere dikke en fluffy pannenkoeken, zoals deze Yoghurt Pancakes met blauwe bessen. Perfect voor een lazy sundaymorning! Makkelijk te maken, geen moeilijke ingrediënten én maar 100 calorieën per pannenkoek! Met dit ontbijtje kan je er even tegenaan! Let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 4 middelgrote pannenkoeken)?
– 50 gram boekweitmeel
– 1 ei
– 200 gram halfvolle magere yoghurt
– 100 gram blauwe bessen
– 1 theelepel baking soda
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel stevia
– snufje zout

Hoe maak je het?
1. Pak een grote kom. Doe hier de boekweitmeel, baking soda, kaneel, stevia en snufje zout in en mix het door elkaar.
2. Voeg het ei en de yoghurt toe en mix het met garder door elkaar. Voeg de blauwe bessen toe en spatel deze door het beslag. Zet het nu even aan de kant voor 10 minuten.
3. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan of spray hem in met wat bakspray. Zet de pan op middelhoog vuur. Neem een flinke eetlepel van het beslag en vorm een mooie pannenkoek. Het beslag is vrij dik en de pannenkoekjes horen wat dikker te zijn. Na 3-4 minuten draai je de pannenkoek op en bak je de andere kant ook 3-4 minuten.
4. Als beide kanten mooi goudbruin zijn geworden haal je de pannenkoek uit de pan. Herhaal dit tot je beslag op is.  Top ze eventueel af met nog wat blauwe bessen, kwark of deze calorievrije siroop!

Voedingswaarden per pannenkoek:
100 calorieën
2,6 gram vet
12,6 gram koolhydraten (waarvan 1.5 gram vezels)
5.3 gram eiwitten

Gebruik de code HEALTHYFITJO voor 10% korting op je calorievrije siroop!

Geef een reactie