It’s INTERNATIONAL BANANABREAD DAY! Dus we halen een receptje uit de oude doos, en niet zo maar eentje. Banaan & walnoten… Do I need to say more? Dit is echt een gouden combi en wordt niet voor niets vaker gebruikt in cakes, muffins en andere baksels. Een verantwoord tussendoortje dus, waarvan je quilt-free van kunt genieten. Let’s get to it!
Wat heb je nodig (voor 14 plakken)?
– 1 rijpe banaan
– 200 gram havermeel
– 2 scoop eiwitpoeder (vanille) of 60 gram extra havermeel
– 2 eieren
– 75 gram walnoten
– 200 mL (ongezoete) amandelmelk
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Prak de banaan en voeg hier de eieren aan toe. Mix het met een handmixer goed door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
3. Voeg het havermeel, eiwitpoeder, de kaneel, stevia, bakpoeder en amandelmelk toe aan het banaan-ei mengsel en mix het goed door.
4. Hak de walnoten in grove stukken en spatel
ongeveer 3/4 door het beslag.
5. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met wat bakspray.
6. Doe het beslag in het cakeblik en verdeel het goed over de bodem. Strooi de rest van de walnoten over de cake.
7. Bak de bananenbrood ongeveer 45-60 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Check na 45 minuten even met een satéprikker of hij gaar is, issie gaar?
Haal je brood uit de oven en laat het even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Klaar zijn is Banana-Nut Bread!

Voedingswaarden per plak (bij 14 plakken):
124 calorieën
5,7 gram vet
10.3 gram koolhydraten (waarvan 2,3 gram vezels)
6.5 gram eiwitten.
Hé Jo, erg lekker recept. De noten had ik vervangen door dadels! Mmmm
Oh wat leuk dat je hem gemaakt hebt! Oehh met dadels klinkt ook goed zeg! Ga ik ook een keer proberen :-). Geniet ervan!