Birthday Kwarktaart

It’s my BIRTHDAY! Ik tik vandaag de 25 aan, whoop whoop! En om dat te vieren heb ik een nieuw receptje voor jullie bedacht mét leuke winactie voor jullie…Want.. Wie jarig is trakteert!

Deze Birthday Kwarktaart is easy to make én net wat verantwoorder dan een slagroomtaart. Je kan hem helemaal naar eigen smaak versieren. Leuk toch?
Je kan de ingrediënten voor deze taart ook nog eens winnen! Hoe? Like en deel dit bericht via Instagram en Facebook! Volg mij op beide kanalen, en wie weet… Win jij een voucher van €40 bij Myprotein om alle, oke bijna alle, ingrediënten te kopen (hieronder zie je om welke producten het gaat en een link naar het product) Doe je mee?

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 100 gram medjooldadels
– 40 gram havermout
– 20 gram kokosolie (gesmolten)
– 20 gram ongezouten walnoten
– 1 snee (50 gram) roggebrood
– 1 theelepel kaneel
– scheutje heet water

Voor de vulling:
– 450 gram magere Franse kwark
– 1 scoop (30 gram) micellair casein (vanille)
– 5 gelatineblaadjes
– 100 gram frambozen en blauwe bessen
– 3/4 flavdrops vanille

Hoe maak je het?
1. Snijd de dadels in kleine stukjes. Doe dit samen met de havermout, gesmolten kokosolie, walnoten, roggebrood, kaneel én een scheutje heet (kokend) water  in een keukenmachine. Laat het op volle kracht draaien tot je één grote sticky deegbal hebt.
2. Bekleed een taartvorm (diameter 16 cm) met bakpapier. Verdeel de deegbal over de bodem en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel gelijkmatig over de bodem. Zet je bodem in de koelkast.
3. Verder met de vulling. Laat 5 gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water.
4. Doe de kwark in een grote kom, samen met de micellair casein en flavdrops. Roer het goed door elkaar tot je één gladde massa hebt.
5. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe dit in een steelpannetje samen met een 3-4 eetlepels water en 3/4e van de frambozen en blauwe bessen. Zet dit op het vuur en blijf roeren tot de gelatineblaadjes zijn opgelost, dit gaat heel snel!

6. Wanneer de gelatineblaadjes zijn opgelost doe je dit bij het kwarkmengsel. Roer het goed door elkaar tot je één glad beslag hebt.
7. Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem.
8. Pak nu de rest van de frambozen en blauwe bessen en maak er een feestje van! 

9. Zet de taart nu in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te laten stijven. Wanneer hij niet meer bewegen als je hem zachtjes schudt issie klaar om op te eten! Enjoy & happy birthday!

Voedingswaarden per portie (1/6e deel):
143 calorieën
3,7 gram vet
17,2 gram koolhydraten (waarvan 2,5  gram vezels)
8,5 gram eiwitten

Geef een reactie