Black bean brownie! Een golden oldie wat mij betreft! Stukken gezonder dan de gewone brownie, maar dat betekent niet dat hij minder lekker is!! Jullie kennen ‘m waarschijnlijk wel, maar toch nog een keertje het recept!
Wat heb je nodig?
– 240 gram zwarte bonen (1 groot blik, uitgelekt)
– 100 gram medjool dadels
– 2 eieren
– 2 scoops (60 gram) eiwitpoeder (vanille)
– 35 gram cacaopoeder
– 30 gram pure chocolade (85%)
– 100 mL plantaardige melk
– 1 theelepel bakpoeder
– 3 theelepels stevia (optioneel)
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens de bonen en de eieren in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, pure cacaopoeder, plantaardige melk, bakpoeder, flavdrops en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Snijd de chocolade fijn en spatel ongeveer 3/4 van de stukjes door het beslag.
7. Bekleed een cake- of brownie bakblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik en verdeel ten slotte de rest van de chocoladestukjes over je cake.
8. Bak je brownies ongeveer 35-40 minuten op 180 graden Celsius. Check na 35 minuten even met een satéprikker of je brownie klaar is! Wil je ´m lekker smeuïg? Haal hem er dan na 35 minuten uit, anders laat je hem nog vijf minuten in de oven staan That’s it!
Voedingswaarden per portie (bij 10 sneetjes brownie):
3,4 gram vet
8,8 gram koolhydraten (waarvan 4,3 gram vezels)
8,3 gram eiwitten