Blueberry Cheesecake

Een goude oude, de Healthy Cheesecake! Deze keer met blauwe bessen, my favorite.
Ik probeerde wat nieuws uit met de bodem! In plaats van amandelmeel te gebruiken, zoals in dit Strawberry Cheesecake recept en in deze Chocolate variant, gebruikte ik kokosmeel.

Kokosmeel is erg gezond, vezelrijk, koolhydraatarm en glutenvrij. Ook scheelt het de helft in caloriën als je het vergelijkt met amandelmeel. Daarnaast is kokosmeel is een stuk betaalbaarder dan amandelmeel. Wist je namelijk al dat je kokosmeel gewoon bij de Action kunt kopen? Top dus! Let’s get to it!

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 100 gram kokosmeel (of amandelmeel)
– 35 gram kokosolie
– 2 theelepels kaneel

Voor de cheesecake:
– 200 gram Philadelphia light
– 250 gram magere Franse kwark
– 60 gram eiwitpoeder (vanille, ik gebruik deze van Myprotein)
– 250 gram blauwe bessen
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 1-2 eetlepels stevia (naar eigen smaak)
– Springvorm 18 cm diameter
– Bakpapier

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Doe het kokosmeel en het kaneel in een kom. Verwarm de kokosolie tot het vloeibaar is en voeg dit toe aan het kokosmeel en kaneel. Mix het goed door elkaar tot het aan elkaar blijft plakken.
3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het kokosmeel over de bodem. Druk het goed aan.
4. Bak je bodem ongeveer 15 minuten op 180 graden tot hij goudbruin is geworden. Daarna haal je hem eruit en laat je de bodem afkoelen (in de vorm). Je bodem is klaar!
5. Draai de oven terug tot 160 graden Celsius. We gaan verder met de cheesecake!
6. Doe alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) in een kom en mix het met een handmixer tot een glad ‘beslag’. Spatel ongeveer 3/4e van de blauwe bessen door het beslag. foto-19-10-16-14-33-52
7. Verdeel nu het beslag over de bodem die je net hebt gemaakt. Verdeel de rest van de blauwe bessen over de cheesecake en zet hem in de oven voor 30 min op 160 graden.
8. Na 30 minuten draai je de oven terug tot 100 graden en bak je de cheesecake nog 75 minuten. Als de cheesecake na 75 minuten nog wat nat is van binnen zet hem dan nog voor 15 minuten in de oven.
9. Als de cheesecake gaar is haal je hem uit de oven en laat hem afkoelen. Laat hem een nachtje in de koelkast staan voordat je hem eet, dan is hij het lekkerst. Kan je niet zo lang wachten? Hij moet minimaal 4 uur in de koelkast.

Voedingswaarden per stuk (1/8e deel, gemaakt met kokosmeel):
170 calorieën
8 gram vet
6,1 gram koolhydraten (waarvan 7,6 gram vezels)
14,5 gram eiwitten

foto-20-10-16-12-01-43

Gebruik de code HEALTHYFITJO voor 10% bij Myprotein!

0 thoughts

    1. Hoi Malou, goede vraag. Ik zou het zo niet weten. De eiwitpoeder zorgt voor de extra smaak en een wat dikker ‘beslag’. Je zou misschien voor de smaakt wat vanille extract kunnen toevoegen en misschien 100 gram Philadelphia voor een dikker beslag. Ik heb dit zelf nog nooit geprobeerd, dus ik weet niet zeker of het lukt. Maar ik denk het haast wel! Groetjes, Jolien

Geef een reactie