Carrot Cake

Carrot Cake is één van mijn favoriete taarten! I love it! Dit is al het vierde Carrot Cake recept op mijn site, eerder postte ik al deze muffins en deze taart, en natuurlijk mijn favo ontbijtje; Carrot Cake Oatmeal! Vandaag een nieuwe en verbeterde versie met maar 77 calorieën per stuk! Let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– 250 gram cannellini bonen
– 200 gram winterpeen/wortel
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 2 scheppen vanille eiwitpoeder
– 40 gram rozijnen
– 100 gram verse dadels
– 100 mL (ongezoete) amandelmelk
– 50 gram magere Franse kwark
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel stevia

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannellini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens bonen, het ei en de eiwitten in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, amandelmelk, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Rasp nu de winterpeen en spatel dit samen met de rozijnen door het beslag.
7. Bekleed een cake- of browniebakblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik.
8. Bak je Carrot Cake ongeveer 35-45 minuten op 180 graden Celsius. Check na 35 minuten even met een satéprikker of hij klaar is! Als hij is afgekoeld top je hem met wat magere Franse kwark! That’s it!

Voedingswaarden per portie (bij 12 stuks):
77 calorieën
0,9 gram vet
8,8 gram koolhydraten (waarvan 2,5 gram vezels)
7,1 gram eiwitten

Geef een reactie