Choco – Coco Kwarkbrood

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik een kwarkbrood maakte. Waarom? I don’t know, want het is echt heerlijk, gezond, ideaal als tussendoortje en easy to make! Er staan al een aantal kwarkbrood recepten op mijn site, bijvoorbeeld dit Kwarkbrood met blauwe bessen of dit Bosvruchten Kwarkbrood. Nu kon deze chocoholic het niet laten om er een chocolade variant van te maken! En niet zomaar een Choco variant, nee een Choco Coco kwarkbrood! Chocola en Kokos.. Do I need to say more? Nee dat denk ik niet, so let’s get to it!

Wat heb je nodig?
– 150 gram havermeel (fijngemalen havermout in een keukenmachine)
– 100 gram boekweitmeel/speltmeel/volkoren meel
– 1 ei
– 250 gram magere Franse kwark
– 1 banaan
–  30 gram pure cacao poeder
– 30 gram kokosrasp
– 100 mL ongezoete amandelmelk
– 2 theelepels kaneel
–1 theelepel baking soda
– 1 eetlepel stevia
– 1 snufje zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Meng de banaan, het ei en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar. Heb je geen keukenmachine? Prak dan de banaan fijn en meng de kwark en het ei erdoor.
3. Meng nu het havermeel, boekweitmeel, pure cacao poeder, zout, baking soda en het kaneel in een grote kom.
4. Vervolgens voeg je het kwark-banaan-ei mengsel en de amandelmelk hieraan toe. Mix het met een handmixer of met een spatel goed door elkaar. 
5. Ten slotte spatel je 3/4e van de kokosrasp erdoorheen.
6. Bekleed een bakblik met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
7. Doe het beslag nu in het bakblik en verdeel het goed over de bodem. Strooi de rest van de kokosrasp over het beslag.
8. Zet de cake nu in de oven en bak hem ongeveer 40-45 minuten op 200 graden. Check tussendoor met een satéprikker even of de cake gaar is , elke oven is anders! Is hij klaar?
Laat hem dan even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Enjoy!

Het kwarkbrood blijft ongeveer 2-3 dagen vers. Je kunt hem ook invriezen, zodat je er op elk moment van kunt genieten!

Voedingswaarden per plak (bij 12 plakken):
127 calorieën
3,8 gram vet
16,1 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
5,7 gram eiwitten

2 thoughts

    1. Hoi Meyke,
      Ja, dat kan! Dan moet je de (ongezoete) amandelmelk weglaten aangezien sojakwark iets dunner is dan gewone magere kwark. Anders wordt het beslag te dun. Ook wordt het kwarkbrood waarschijnlijk iets minder hoog, doordat de combinatie sojakwark en baking soda minder rijst dan de combinatie kwark-baking soda Maar hij wordt er zeker niet minder lekker door!
      Succes! Liefs, Jolien.

Geef een reactie