U vraagt, wij draaien! Ik postte laatst een foto van deze lekkere Chocolate Chip Cake met de vraag of ik het recept uit moest werken.. En dat wilden jullie wel! Dus bij deze, het recept voor deze heerlijke Chocolate Chip Cake. Makkelijk te maken, laag in calorieën, eiwitrijk en bovenal super lekker! Probeer het maar eens bij één stukje te houden… Dat wordt een hele uitdaging!
Wat heb je nodig (voor 12 stuks)?
– 240 gram cannellini bonen (1 groot blik, uitgelekt)
– 100 gram medjool dadels
– 2 eieren
– 2 scoops (60 gram) eiwitpoeder (vanille)
– 50 gram pure chocolade (85%)
– 100 mL ongezoete amandelmelk
– 1/2 theelepel vanille extract
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 3 theelepels stevia (optioneel)
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Snijd de dadels in stukjes en doe deze in een bakje met een klein beetje kokend water. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
3. Laat ondertussen de cannellini bonen uitlekken en spoel ze af met water. Doe vervolgens de bonen en de eieren in een keukenmachine en mix het tot een glad beslag.
4. Voeg nu de dadels toe en mix het net zolang tot het beslag geen grove stukken dadel of bonen meer bevat.
5. Ten slotte voeg je de eiwitpoeder, amandelmelk, bakpoeder, kaneel, vanille extract en eventueel stevia toe en mix je alles opnieuw tot een mooi glad beslag.
6. Snijd de pure chocolade fijn dit door het beslag.
7. Bekleed een cake- of browniebakblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in het bakblik.
8. Bak je Chocolate Chip Cake ongeveer 35-40 minuten op 180 graden Celsius. Check na 35 minuten even met een satéprikker of je cakeklaar is! That’s it!
Voedingswaarden per plak (bij 12 stuks):
90 calorieën
2,8 gram vet
8,6 gram koolhydraten (waarvan 2,3 gram vezels)
6,5 gram eiwitten