Als je mij al een tijdje volgt dan weet je zo ondertussen dat ik echt een grote fan ben van de Extreme Cacao Granola van Eat Natural. Weinig ingrediënten, geen geraffineerde suikers en bovenal, super lekker. Het enige nadeel… hij is nogal prijzig. Daarom voor jullie een Home Made Chocolate Granola receptje!
Super makkelijk te maken, geen moeilijke ingrediënten, gezond en lekker! Je haalt ongeveer vijf porties uit dit recept, dus je hebt voor vijf dagen een ontbijt ready to go. Lekker voor door de magere kwark of Griekse yoghurt! Let’s get to it!
Wat heb je nodig?
-75 gram havermout
– 20 gram kokoschips/rasp
– 30 gram pure cacao nibs (of pure chocolade 85%)
– 30 gram cashewnoten of amandelen
– 2 theelepels pure cacao poeder
– 1 theelepel kaneel
– 40 gram honing
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Maal de cashewnoten of amandelen in kleine stukjes.
3. Doe alle ingrediënten * , behalve de honing, in een kom.
4. Verwarm de honing en voeg dit toe aan de andere ingrediënten. Mix alles met een spatel of lepel goed door elkaar.
5. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat.
6. Bak je Chocolate Granola ongeveer 10-15 minuten tot de kokoschips goudbruin zijn geworden. Haal het vervolgens uit de oven en laat het afkoelen.
Verdeel in 4/5 porties, en je Home Made Chocolate Granola is ready to go.
Lekker voor door de kwark of Griekse yoghurt!
* Heb je geen cacao nibs en gebruik je pure chocolade? Snijd dan de pure chocolade in hele stukjes en voeg deze pas toe wanneer de granola helemaal is afgekoeld!
Voedingswaarden per portie (bij zes porties)
156 calorieën
8,4 gram vet
15,4 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
3,8 gram eiwitten