Chocolate Rice Krispies

Chocoholics, watch this! Heb je zin aan een lekkere chocolade snack, probeer dan eens deze Healthy Chocolate Rice Krispies.. Ja je leest het echt goed! Deze versie is een stuk verantwoorder dan het origineel.

Pure chocolade (minimaal 72%)  is namelijk goed voor je! Cacao is het ingrediënt in pure chocolade wat zo gezond is. Cacao zit bomvol antioxidanten, vitamines en mineralen. Daarnaast maakt chocolade je blij! Pure chocolade bevat veel cacao, en cacao bevat veel phenylalanine. Lastig woord, maar in short, dit stofje maakt je blij!  Phenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine, een bekend stofje dat je een geluksgevoel geeft. Pure chocolade is dus een echt feel good food!

Genoeg gepraat, tijd om aan de slag te gaan!

Wat heb je nodig (voor 12 stukjes)?
– 50 gram pindapasta
– 100 gram pure chocolade (ik gebruik 85%)
– 50 gram gepofte (zilvervlies)rijst

Hoe maak je het?
1. Smelt de chocolade au-bain marie of in de magnetron.
2. Voeg de pindapasta toe en verwarm dit mee met de chocolade. Roer het goed door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
3. Bekleed een brownie bakblik of cakeblik met aluminiumfolie. Deze heb je zo nodig.
4. Voeg de gepofte rijst toe aan de chocolade/pindpapasta en lepel dit er goed doorheen. Als alles goed is gemengd, doe je het mengsel in het bakblik. Druk het goed aan met een lepel.
5. Nu moet je even geduld hebben. Zet je Rice Krispies een uurtje in de vriezer tot de chocolade is gestold. Als de chocolade hard is geworden haal je ze uit de vriezer en kan je ze in 12 blokjes snijden. Serveer ze direct!

Tip! Verpak de Rice Krispies in vershoudfolie en dan blijven ze ongeveer 2-3  dagen lekker in de koelkast of  bewaar ze in de vriezer!

Voedingswaarden per portie (bij 12 stukjes):
86 calorieën
6,2 gram vet
5,4 gram koolhydraten (waarvan 1,1 gram vezels)
2 gram eiwit

Geef een reactie