Cinnamon swirl protein cake

Je keuken vult zich helemaal met de geur van appeltaart, heerlijk op een herfstige dag. Dit recept is gezond, makkelijk en bovendien erg lekker (vooral met wat pindapasta als topping). Je kunt er een cake van maken of muffins, it’s up to you!

Wat heb je nodig voor acht stukken:
-135 gram ultra fine oats of gemalen havermout *
– 2 scoops vanille eiwitpoeder **
– 2 eiwitten
–  50 gram ongezoete appelmoes,
– 100 gram magere franse kwark
– 200ml (of meer) ongezoete amandelmelk
– stevia en kaneel naar smaak
–  1/2 appel
– 1 theelepel citroensap
–  1/2 theelepel bakpoeder
* Mix havermout in een keukenmachine tot een soort meel, dit wordt je havermeel.
**Heb je geen eiwitpoeder? Gebruik dan 60 gram extra havermeel in plaats van het eiwitpoeder.

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Mix de ultra fine oats of gemalen havermout samen met het eiwitpoeder, kaneel, stevia en bakpoeder in een kom.
3. Voeg nu de natte ingrediënten toe; de eiwitten, appelmoes, magere kwark en amandelmelk, en mix alles door elkaar tot een mooi glad cakebeslag.
4. Bekleed een brownieblik of cakeblik met bakpapier of spray het in met bakspray en giet het beslag in de vorm.
5. Snijd de appel in dunne plakjes en voeg hier de citroensap en voeg niet wat kaneel en stevia aan toe. Verdeel vervolgens de plakjes appel over het beslag (je schuift ze ertussen).
6. Mix 1 eetlepel stevia met 2 theelepels kaneel en mix dit door elkaar, verdeel dit kaneelmengsel over het beslag.
7. Bak het voor ongeveer 30-45min op 175 graden. Check ondertussen even met een sateprikker of je cake gaar is.

Voedingswaarden per plak (bij acht plakken):
103 calorieën
1,4 gram vet
13,8 gram koolhydraten (waarvan 1,8 gram vezels)
9,5 gram eiwitten.

Foto 11-06-15 08 38 23
Cinnamon swirl protein cake met pindapasta, magere kwark en zero calorie syrup.
Foto 19-07-15 18 22 00
Pre-oven cake

Geef een reactie