Deze Fish Taco’s zijn echt Comfort Food Ten Top! Je vult deze met onder andere verse groentes, kidneybonen en vis. De home made quacamole maakt het geheel helemaal af! Nommmm!
Taco’s worden gemaakt van vier ingrediënten (maïsbloem, zonnebloemolie, water, zout) en dat is helemaal prima! Ze worden natuurlijk wel gefrituurd, maar doordat een tacoschelp zo licht is van gewicht bevat één taco gemiddeld maar 52 calorieën. Maak je een beetje een gezonde vulling zoals de vulling voor dit recept, dan past dit maaltje perfect binnen een gezonde leefstijl!
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
– 300 gram witte vis (kabeljauw of pangasiusfilet)
– 8 tacoschelpen
– 1 klein blikje (160 gram) kidneybonen
– 1 klein blikje (150 gram) mais
– 1 courgette
– 1 paprika
– 1 teentje knoflook
– 1 rode ui
– 1,5 eetlepel Tex-Mex kruiden
– 4 eetlepels Crème fraîche light (of cottage cheese)
– 4 eetlepels Taco sauce (Santa Maria*)
– 1 eetlepel olijfolie
– Peper & zout
Voor de guacamole:
– 1 avocado
– 5 cherrytomaatjes
– 1 theelepel citroensap
– Peper & zout
*Je kan ook voor een andere Taco Sauce of salsa kiezen (bijvoorbeeld van een eigen merk), maar de Taco Sauce van Santa Maria bevat geen toegevoegde suikers. Daarom kies ik voor deze variant.
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
2. Snijd de vis in kleine stukjes en verhit een halve eetlepel olijfolie in een wokpan. Bak de visstukjes ongeveer 3-4 minuten tot ze bijna gaar zijn en haal ze dan uit de pan, laat dit even aan de kant staan.
3. Snijd de knoflook en rode ui fijn en verhit opnieuw een halve eetlepel olijfolie in de wokpan. Fruit de knoflook en ui ongeveer 2-3 minuten, ondertussen snijd je de courgette en paprika in stukjes. Voeg de rest van de groente toe en een 1,5 eetlepel Tex-Mex mix toe aan de ui en knoflook en roerbak deze ongeveer 5 minuten mee. Blijf het omscheppen.
4. Ondertussen doe je de taco’s in een ovenschaal en zet je deze in de oven voor ongeveer 5 minuten (zoals op de verpakking staat aangegeven).
5. Spoel de mais en kidneybonen af en laat dit uitlekken. Voeg de mais en kidneybonen vervolgens toe aan de groente, samen met de vis die je net hebt gebakken. Roerbak alles ongeveer 2-3 minuten mee op een laag vuurtje, voeg naar eigen smaak nu peper en zout toe.
6. Tijd voor de quacamole! Pel en ontpit de avocado, doe deze met 5 cherrytomaatjes, 1 theelepel citroensap en wat peper en zout (naar eigen smaak) in een keukenmachine en laat dit draaien tot een glad mengsel. Done!
7. Haal de taco’s uit de oven en vul ze met je Vis-Groente roerbak. Per persoon ongeveer twee taco’s. Top ze af met een eetlepel Crème fraîche light, een eetlepel Taco Sauce en een eetlepel van je home made guacamole! Eet smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
383 calorieën
17,7 gram vet
33,8 gram koolhydraten (waarvan 8,5 gram vezels)
21 gram eiwitten