Groente Lasagne

Heerlijk in de Italiaanse sferen met deze Groente Lasagne! Je vervangt de lasagnebladen door courgette en aubergine, waardoor hij laag is in koolhydraten en calorieën in vergelijking met een normale lasagne, maar hij is minstens zo lekker! Wil je hem vegetarisch maken? Laat dan het kipgehakt eruit. Wil je liever vlees in plaats van kip? Gebruik dan magere rundergehakt. Easy as that! Nomnommmmmm!

Wat heb je nodig (voor 3-4 porties)?
– 300 gram kipgehakt
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 (punt)paprika
– 2 sjalotjes
– 400 gram tomatenblokjes
– 120 gram geraspte 30+ kaas
– 0,5 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Snijd de courgette & aubergine in lange dunne plakken van ongeveer 5 mm. Verwarm een grillpan en grill de aubergine en courgette tot er goudbruine strepen op komen. Draai ze om en doe hetzelfde met de andere kant. Haal ze uit de grillpan en leg ze op een bord.

3. Snijd de sjalot en de paprika. Verhit 0,5 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de sjalot. Doe er na 2 minuten het kipgehakt en de paprika erbij voor ongeveer 6 minuten of tot de meeste kip gaar is.
4. Voeg de tomatenblokjes toe en alle kruiden (Italiaanse kruiden, paprikapoeder en knoflookpoeder). Proef het ondertussen en breng het verder op smaak met peper en zout. Laat het nog 4-5 minuten pruttelen op laag vuur.
5. We gaan nu stapelen! Verdeel wat saus over de bodem, vervolgens verdeel je de aubergine over de eerste laag. Dan doe je de helft van de geraspte kaas over de courgette. Opnieuw een laag saus (maar alles op), verdeel nu de courgette over de saus. Ten slotte verdeel je de rest van de geraspte kaas over de courgette.

6. Schuif de lasagne in de oven voor ongeveer 20 minuten op 175 graden. Als de kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden is de lasagne klaar! Haal hem uit de oven en serveer met een groene salade van rucola en cherrytomaatjes! Lekker!

Voedingswaarden per portie (bij 4 porties):
308 calorieën
16,4 gram vet
12,8 gram koolhydraten (waarvan 3,9 gram vet)
24,9 gram eiwitten

Geef een reactie