Er lagen een drie bananen in een fruitschaal… Ze waren eigenlijk te rijp om nog lekker op te eten, maar zonde om weg te gooien…. Weet je al what time is is? Time for Bananabread. Rijpe bananen lenen zich echt perfect voor een heerlijk bananenbrood! Een simpel, lekker en gezond tussendoortje heb je zo gemaakt.
Ik heb weleens meerdere bananenbroden gebakken, maar nog nooit zo lekker als deze! Vriend en familie waren fan! Vooral lekker met een laagje pindakaas of andere notenboter (amandelboter, yummm). Ik bakte dit bananebrood vorige weekend en er staat nu alweer een tweede unit in de oven! Ga jij ook aan het bakken?
Wat heb je nodig?
– 3 rijpe bananen (ongeveer 300 gram)
– 3 eieren
– 90 gram havermout
– 50 gram volkoren (spelt)meel
– 35 gram vanille eiwitpoeder
– 100 gram blauwe bessen (diepvries)
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Prak de bananen tot een glad mengsel en roer hier de eieren doorheen. Voeg het vanille extract toe en mix alles goed door elkaar. Je kan ook alles in een keukenmachine doen en mixen tot je een glad mengsel overhoudt.
3. Voeg nu de droge ingrediënten toe (havermout, speltmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel, koek- en speculaaskruiden) en roer alles goed door tot een glad beslag.
4. Spatel ongeveer 3/4 van de blauwe bessen door het beslag.
5. Bedek een cakeblik met wat bakpapier of spray hem in met wat kookspray. Doe het beslag in het cakeblik. Verdeel nu de rest van de blauwe bessen over de cake
6. Zet je bananenbrood nu in de oven voor 40 minuten op 175 graden Celsius. Als je bananenbrood mooi goudbruin is geworden dan issie gaar! Elke oven is anders, dus de baktijd kan verschillen. Wil je zeker weten of je brood goed gaar is? Prik dan een satéprikker in je brood, komt ie er droog uit? Dan is je bananenbrood gaar! Doe de oven uit en laat je bananenbrood nog 10 minuten in de oven staan.
7. Laat je bananenbrood even afkoelen voor je hem in stukken snijdt! Ik haal ongeveer 12 stukken uit dit recept! Je kan het brood invriezen, zodat je er op elk moment van kan genieten! Enjoy!
Voedingswaarden per plak (bij 12 plakken):
101 calorieën
2,3 gram vet
12,9 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
6,1 gram eiwitten