Kikkererwten Spinazie Curry

Ik hou van curry’s! Zo’n lekkere warme kom met curry, echt comfort food als je het mij vraagt! Voor de week zonder vlees twee weken terug ging in aan het experimenteren in de keuken en daar kwam dit lekkere receptje uit voort! Een gezonde, vegetarische (én veganistische) en makkelijke Kikkererwten-Spinazie Curry! Zelf mijn vriend (een ultieme vleesliefhebber) vond het lekker en miste geen vlees in dit gerecht. Kortom; recept geslaagd!

Binnen 20 minuten staat deze curry op tafel en alle ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt te vinden! Gezond eten hoeft namelijk helemaal niet moeilijk of duur te zijn! Ga jij dit receptje uitproberen?

Wat heb je nodig (voor twee porties)?
– 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 240 gram)
– 300 gram verse spinazie
– 200 gram cherry tomaatjes
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 200 mL kokosmelk (light)
– 1,5 eetlepel gele curry pasta (Koh Tai  Yellow Curry Paste)
– 80 gram zilvervliesrijst of pandanrijst
– 1/2 handje koriander
– Peper en zout
– Klein beetje olijfolie

Hoe maak je het?
1. Bereid de rijst zoals dit op de verpakking staat aangegeven
2. Ondertussen snipper je de ui en de knoflook. Doe een beetje olijfolie in een wokpan en fruit de ui en de knoflook 2-3 minuten aan.
3. Spoel de kikkererwten schoon en doe deze bij de ui en knoflook. Spatel dit rustig om voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens 1,5 eetlepel currypasta en de kokosmelk toe. Breng het vuur terug naar laag en laat het geheel 4 minuten pruttelen.
4. Voeg de spinazie toe en schep de curry voorzichtig om. Laat de spinazie slinken.
5. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Wanneer de spinazie is geslonken voeg je de tomaten toe en laat je dit nog 4 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Breng het op smaak met peper en zout (naar eigen behoefte).
6. Serveer de Kikkererwten-Spinazie Curry met de rijst. Pak een beetje koriander en verscheur de blaadjes boven je bord! That’s it! Super easy receptje en binnen 20 minuten klaar!

Voedingswaarden per portie:
418 calorieën
17 gram eiwitten
64 gram koolhydraten (waarvan 15 gram vezels)
15 gram vet

2 thoughts

  1. Vorige week dit voor het eerst gemaakt en dit weekeind staat het weer op de planning. Dat zegt wel iets. Dit is echt heel lekker, lekker zoet vond ik het. Vorige week heb ik dit als lunch gegeten en kan ook prima. Jaloerse blikken van collega´s. LOL

Geef een reactie