Kwarkbrood

Een easy peasy kwarkbrood! Binnen 45 minuten klaar, ideaal als tussendoortje of ontbijt! Ik maakte eerder al dit Blauwe bessen kwarkbrood en dit Choco-coco kwarkbrood. Het onderstaande recept is naar idee van Thalita Martens! Zij maakte een kwarkbrood met cannellinibonen! Ik paste het recept iets aan en zie hieronder het resultaat! Een basic kwarkbrood, lekker met bijvoorbeeld pindakaas of jam!

Wat heb je nodig?
– 125 gram cannellinibonen
– 300 gram magere Franse kwark
– 3 eiwitten
– 120 gram havermeel/havermout
– 30 gram eiwitpoeder (vanille)
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel koek- & speculaaskruiden
– snufje zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Doe de cannellinibonen, eiwitten en kwark in een keukenmachine en laat dit draaien tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en laat de keukenmachine opnieuw draaien tot je een glad, maar stevig, beslag overhoudt.
3. Spray een cakevorm in met wat bakspray of bekleed ‘m met bakpapier. Doe het beslag in de vorm en schuif je kwarkbrood in de oven voor 20-30 minuten. Check na 20 minuten even met een satéprikker of je kwarkbrood gaar is. Issie gaar? Haal ‘m dan uit de oven en laat hem even afkoelen voordat je het kwarkbrood aansnijdt! That’s it! Nomm

Voedingswaarden per plak (12 plakken):
73 calorieën
0,9 gram vet
8,3 gram koolhydraten (waarvan 1 gram vezels)
7,4 gram eiwitten

Geef een reactie