Lemon Pistachio Cake

Tijd voor een lekker fris voorjaarsreceptje! En dan graag zo eentje waar je lekker guiltfree van kan genieten! Dat kan zeker met deze Lemon Pistachio Taartjes; laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en maar 142 calorieën per stuk! De combinatie tussen citroen en pistache noten is echt goddelijk. Dus wat zeg je er van? Duik snel de keuken in!

Wat heb je nodig?
– 125 gram cannellini bonen
– 1,5 schep (45 gram) vanille eiwitpoeder
– 15 gram havermeel of volkoren speltmeel
– 2 eiwitten
– 100 mL kokosmelk (Alpro)
– 1 theelepel citroen extract
– 20 gram gepelde pistache noten
– 1 eetlepel stevia
– 1 theelepel bakpoeder

Voor de frosting:
– 75 gram magere Franse kwark
– 1/2 schep (15 gram) vanille eiwitpoeder

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Spoel de cannellini bonen af en laat ze even uitlekken.
2. Doe de bonen en de eiwitten in een keukenmachine en laat het draaien tot een glad mengsel.
3. Voeg de eiwitpoeder, meel, citroenextract, stevia, bakpoeder en de kokosmelk toe aan het bonen-ei mengsel en mix het tot een dik beslag. Doe het beslag vervolgens in een grote kom.
4. Hak de pistache noten fijn en voeg ongeveer 3/4e toe aan het beslag.
De rest hou je even apart. Spatel de noten door je beslag.
5. Spray vier cakevormpjes (of één grote) in met bakspray en verdeel het beslag over de vormen. Schuif ze in de oven voor 15 minuten op 175 graden Celsius. Na 15 minuten moeten ze klaar zijn en haal je ze uit de oven. Laat ze helemaal afkoelen.
6. Ondertussen kan je de frosting alvast maken. Doe 75 gram magere Franse kwark in een kommetje met een 1/2 schep eiwitpoeder. Mix het door elkaar tot een dik mengsel.
6. Als de cakes zijn afgekoeld verdeel je de zelf gemaakte frosting met een lepel over de cakes. Strooi de rest van de gehakte pistache noten over je cakes en klaar!

Voedingswaarden per taartje (bij 4 stuks):
142 calorieën
3,6 gram vet
8,6 gram koolhydraten (waarvan 3,8 gram vezels)
16,2 gram eiwitten.

Geef een reactie