Mango Kwarktaart

I love Mango! Echt een heerlijk zomers stukje fruit. Mango is ook nog eens super gezond. Mango zit boordevol vitamines die je immuunsysteem versterken, mineralen die een bloeddruk lagende werking hebben en zo zijn er nog tig andere gezondheidsvoordelen van mango. Lekker & gezond dus! Tijd voor een nieuw recept met mango!

Deze Mango Kwarktaart bevat per stukje maar 100 calorieën, is eiwitrijk en koolhydraatarm! Een verantwoord, fris  én lekker stukje taart! Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
– 1 blik (250 gram) cannellini bonen
– 2 eiwitten
– 30 gram vanille eiwitpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 theelepel bakpoeder
– 50 mL (ongezoete) amandelmelk

Voor de vulling:
– 400 gram magere Franse kwark
– 30 gram vanille eiwitpoeder
– 6 gelatineblaadjes
– 200 gram verse mango
– Optioneel 2 theelepels stevia

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Spoel de bonen schoon met water en laat ze even uitlekken.
3. Doe de bonen en de eiwitten in de keukenmachine en laat dit draaien tot je een glad mengsel hebt. Voeg dan de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en laat dit opnieuw draaien tot een glad beslag.
4. Bedek een taartvorm (diameter 18 cm) met bakpapier. Doe het beslag in de taartvorm en verdeel het goed over de bodem. Schuif dit in de oven voor 20-30 minuten. Als je bodem gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem goed afkoelen.
5. We gaan nu verder met de vulling. Leg de gelatine blaadjes in koud water.
6. Snijd de helft van de mango in kleine stukjes en doe deze in een steelpannetje met 4 eetlepels water. Blijf goed doorroeren tot het water verdampt is, dan knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je deze bij de warme mango. Spatel de gelatine door de mango tot je geen dikke stukken gelatine meer hebt.  Ondertussen meng je de kwark met de eiwitpoeder (en stevia).
7. Doe de mango met gelatine bij de kwark en roer dit goed door elkaar.
8. Pak je afgekoelde bodem erbij en verdeel je kwarkmengsel gelijkmatig over de bodem. Snijd de rest van de mango in reepjes en decoreer deze over je taart.
9. Zet je Mango Kwarktaart in de koelkast voor ongeveer 3 uur, en dan aanvallen!! Enjoy!

Voedingswaarden per portie (1/8e taart):
106 calorieën
0,4 gram vet
10 gram koolhydraten (waarvan 1,2 gram vezels)
15,3 gram eiwitten

Ik gebruik voor dit recept deze eiwitpoeder van Myprotein, gebruik de code HEALTYFITJO voor 10% korting!

Geef een reactie