Oma’s Bananenbrood

Een nieuw receptje! En het is er niet eentje van mij, maar van mijn lieve oma! Mijn opa en oma zijn echt mijn helden!! Ze zijn super lief en ik kom graag bij ze langs om lekker te kletsen.

Mijn opa en oma maken van alles zelf; bananenbrood, crackers, jam, appelmoes, peertjes etc. Altijd als ik bij ze kom krijg ik wat plakjes bananenbrood of crackers mee voor thuis.
Het is allemaal super lekker én met liefde gemaakt. Dit bananenbrood is één van de favoriete receptjes van mijn oma. Ze maakt het elke week en iedereen vind het lekker. In de flat waar mijn opa en oma wonen staan ze er bekend om. De thuiszorgverpleegkundigen en medebewoners komen regelmatig even langs voor een lekker kopje cappuccino met een plakje bananenbrood. Ik heb mijn oma gevraagd om het receptje voor mij op te schrijven zodat ik hem met jullie kan delen! Dat wilde ze maar al te graag. Dus here we go, het recept voor oma’s bananenbrood! 

Wat heb je nodig?
– 3 rijpe bananen
– 100 gram havermout
– 80 gram volkoren tarwemeel
– 2 eieren
– 1 1/2 eetlepels melk
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels honing
– 3 eetlepels kokosolie (of halfvolle roomboter)
– 1 handje walnoten
– 2 eetlepels lijnzaad
– 150 gram gedroogde abrikozen

 

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 150graden Celsius.
2. Doe de bananen in een grote kom en prak ze helemaal fijn.
3. Voeg de eieren, melk, havermout, tarwemeel, bakpoeder en honing toe aan de bananen en roer het goed door elkaar.
4. Smelt de kokosolie en voeg dit ook toe aan je beslag.
5. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de walnoten fijn in grove stukken.
6. Voeg de abrikozen, walnoten en lijnzaad toe aan je beslag en spatel het goed door elkaar.
7. Bekleed een cakeblik met bakpapier of spray hem in met kookspray. Doe het beslag in je cakeblik en schuif je bananenbrood in de oven voor 50 minuten op 150 graden.
8. Check na 40 minuten even met een saté prikker of je cake al gaar is. Is hij nog niet gaar, laat hem dan nog 10-15 min in de oven staan.
9. Als je Bananenbrood gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen. Snijd hem daarna in 15 plakken en aanvallen maaar!!! Je kan je cake ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast of hem invriezen. Zo heb je op ieder moment een snack gereed!

Voedingswaarden per plakje (je haalt 15 plakjes uit de cake):
154 calorieën
4,1 gram vet
22,8 gram koolhydraten (waarvan 2,6 gram vezels)
3,5 gram eiwitten

Geef een reactie