Pasta met pompoensaus

Loopt mijn pompoenobsessie uit de hand…? Neeeeeh… PumpKING goes with everything, am I right? Ik bedacht een lekkere pasta met pompoen in de hoofdrol. De saus is heerlijk romig en bevat drie hoofdingrediΓ«nten; pompoen, groentebouillon en cream cheese. Deze saus is een goede vervanger voor andere romige, maar ook vaak vette pastasauzen.
Naast pastasaus kan je deze saus ook voor andere dingen gebruiken; bijvoorbeeld als vervanging van kaassaus over groenten of, als je meer water toevoegt, wordt het een pompoensoep. Je kunt er alle kanten mee op, dus let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 200 gram pompoen
– 100 gram cream cheese (Philadelphia)
– 1 eetlepel olijfolie of cookingspray
– 200 mL water
– 1 eetlepel groentebouillon
– 100 gram volkoren pasta
– Peper & zout
– 2 takjes verse Roosmarijn
Groente(s) naar keuze: courgette, paprika, champignons etc.

Foto 30-12-15 17 20 41
De pompoensaus.
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven of Airfryer voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de pompoen in kleine blokjes en spray in met wat kookspray of mix het met olijfolie. Voeg hier de de Roosmarijn ‘blaadjes’ aan toe en breng het op smaak met peper en zout. Bak de pompoen  ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn.
3. Breng het water met 1 eetlepel groentebouillon aan de kook.
4. Voeg de pompoen toe aan het kokende water en zet je pit op een laag vuur. Gebruik een staafmixer of blender om het een glas mengsel te maken. Laat het pruttelen op een laag vuur.
5. Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
6. Snijd ondertussen de groentes naar keuze en bak deze ongeveer 7-10 minuten. Breng ze op smaak met peper, zout en eventueel kruiden naar keuze.
7. Voeg nu de cream cheese toe aan je pompoen saus en meng dit goed door elkaar.
8. Als de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je dit toe aan de pompoensaus. Voeg hier ook de groenten aan toe als deze klaar zijn.
9. Serveer je pompoenpasta. Lekker met wat Parmezaanse kaas en een groene salade van rucola sla en balsamicoazijn!

Voedingswaarden per portie (alleen de saus, zonder pasta en groenten):
84 calorieΓ«n
3 gram vet
8 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
6 gram eiwitten

Geef een reactie