Pindakaas & chocolade.. Nog zo’n match die verboden zou moeten worden… Heerlijk! Daarom een lekker bananenbrood met deze gouden combi; Peanutbutter & Chocolate bananenbrood! Eén plak van dit lekkere ‘brood’ bevat ongeveer 100 calorieën en 8 gram koolhydraten. Een zeer geschikt ontbijt of tussendoortje! Let’s get to it!
Wat heb je nodig?
– 1 rijpe banaan
– 100 gram havermeel
– 50 gram kokosmeel
– 50 gram amandelmeel
– 2 scoops eiwitpoeder of 60 gram havermeel
– 2 eieren
– 10 gram pure cacao poeder
– 20 gram pindakaaspoeder
– 1 eetlepel stevia
– 1 theelepel bakpoeder
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Prak de banaan en voeg hier de eieren aan toe en mix het met
een handmixer goed door elkaar tot het een glad mengsel wordt.
3. Voeg de rest van de ingrediënten, met uitzondering van de cacao poeder, toe aan het banaan-ei mengsel en mix het goed door.
4. Bekleed een cakeblik met wat bakpapier of spray het in met bakspray en lepel de helft van het beslag in het cakeblik.
5. Voeg de cacao poeder toe aan de andere helft van het beslag en mix dit ook goed door. Lepel deze tweede laag beslag op de eerste laag.
6. Bak de cake ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Check na 45 minuten met een satéprikker of de cake gaar is en blijf dit doen tot cake gaar is.
7. Haal de cake uit de oven en laat hem even afkoelen voor je hem in plakken snijdt. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per plak (bij 15 porties):
98 calorieën
4,2 gram vet
7,8 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
7,1 gram eiwitten.
0 thoughts