Het is weer hoog tijd voor een lekker taart receptje! En hoe kan dat beter met Peer & Pecannoten! Een super lekkere combi! Je kan quiltfree genieten van deze Peren Pecan Pie! Per (groot) stuk bevat ie ongeveer 165 calorieën, say what? Dus wat staat er bij jou op het bakprogramma deze week?
Wat heb je nodig?
– 150 gram havermeel (fijngemalen havermout in een keukenmachine)
– 100 gram vanille eiwitpoeder
– 1 ei
– 2 eiwitten
– 50 gram ongezoete appelmoes
– 1 peer
– 30 gram pecannoten
– 400 mL ongezoete amandelmelk
– 4 theelepels kaneel
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepel stevia
– 1 eetlepel citroensap
– 1 snufje zout
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
2. Doe de havermout, eiwitpoeder, 2 theelepels kaneel, bakpoeder, 1 eetlepel stevia en snufje zout in een kom.
3. Neem een ander kom en mix hierin (met een handmixer) het ei, eiwitten, ongezoete appelmoes en de amandelmelk.
4. Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix het met een handmixer of met een spatel goed door elkaar.
5. Hak de pecannoten fijn en stapel de helft door het beslag, de andere helft bewaar je nog even.
6. Snijd de peer in plakjes. Doe deze in een grote kom en voeg hier 2 theelepels kaneel, 1 eetlepel stevia en 1 eetlepel citroensap aan toe. Meng dit met een lepel rustig door elkaar.
7. Bekleed een ronde taartvorm met bakpapier of spray hem in met wat kookspray.
8. Doe het beslag nu in de taartvorm en verdeel het goed over de bodem.
9. Schuif nu de plakjes peer tussen het beslag tot je helemaal rond bent en verdeel de andere helft van de pecannoten over je taart.
10. Zet de cake nu in de oven en bak hem ongeveer 35-40 minuten op 175 graden. Check tussendoor met een satéprikker even of de cake gaar is , elke oven is anders! Is hij klaar?
Laat hem dan even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Enjoy!
Voedingswaarden per stuk (bij 8 stukken):
164 calorieën
5,7 gram vet
14,3 gram koolhydraten (waarvan 3,8 gram vezels)
12,8 gram eiwitten