Pompoen uit de airfryer

I love pumpkin!! Als je me een beetje volgt op social media dan weet je dat ik groot fan ben van deze oranje rakkers! En het is gelukkig weer het seizoen van de pompoen!
Mijn favoriete recept is pompoen uit de airfryer, geniaal!

Pompoen is laag in calorieën, maar hoog in vezels, daarnaast issie ook rijk aan betacaroteen en kalium. Win-win! Ik eet het vaak in een salade of als vervanging voor aardappels. Hieronder krijg je al wat inspiratie voor gerechten met pompoen. Maar eerst…. Voor jullie nu het recept voor pompoen uit de airfryer!

Wat heb je nodig?
– 300 gram pompoen(blokjes)
– 2 theelepels olijfolie of kookspray
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 1 theelepel paprikapoeder
– Peper & zout

Ik Hoe maak je het?
1. Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
2. Snijd de pompoen (inclusief schil) in blokjes. Doe ze in een kom met de olijfolie. Hussel alles door elkaar tot de olijfolie over alle pompoen zit.
3. Voeg nu de rest van de kruiden toe en hussel weer alles door elkaar.
4. Als de airfryer is voorverwarmd doe je de pompoen erin en stel je de airfryer in op ongeveer 10 minuten. Na 5 minuten schep je de pompoen even om en bak je ze nog een aantal minuten tot de pompoen knapperig is van de buitenkant en zacht van de binnenkant (check dit even met een vork). That’s it!

Voedingswaarden per portie (gemaakt met olijfolie):
87 calorieën
6 gram vet
5 gram koolhydraten (waarvan 3 gram vezels)
2 gram eiwitten

Ik maak het ook vaak met kookspray. Dit scheelt in calorieën en vetten (dan 42 calorieën, 0,9 gram vet, 5,4 gram koolhydraten (3 gram vezels) en 1,8 gram eiwitten.

Geef een reactie