Pompoenlasagne

PumpKING.. Jaa zo noem ik hem tegenwoordig.. Want je kan hem echt overal voor gebruiken! Zo maakte ik deze pompoenlasagne met (hoe kan het ook anders).. lasagnebladen van pompoen! Heel vullend, maar laag in calorieën en koolhydraten. That’s the way we like it!

Wat heb je nodig (voor 2 à 3 personen)?
– 600 gram flespompoen
– 1 courgette
– 2 zoete puntpaprika’s
– 1 bakje champignons
– 2 bosuitjes
– 1 bol mozzarella (light)
– 100 gram tomatenblokjes
– 50 gram light cream cheese
– 1/2 bosje basilicum
– Peper & zout
– Kruiden: knoflookpoeder, paprikapoeder, basilicum, Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de courgette, paprika’s, champignons en bosuitjes in kleine stukjes.
3. Bak dit ongeveer 4-5 minuten en voeg daarna de tomatenblikjes, cream cheese en kruiden (naar smaak) toe. Laat het nog 3 minuten pruttelen op een laag vuur.
4. Snijd ondertussen de mozzarella en pompoen in dunne plakken. (Snijd de pompoen in plakken van ongeveer een 0,5 centimeter).
5. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met het groenten-tomatenprutje, bedek dit vervolgens met een aantal plakken pompoen en strooi hier wat mozzarella en blaadjes basilicum overheen. Herhaal dit tot de ovenschaal vol zit.

6. Bak de pompoenlasagne ongeveer 40 minuten op 200 graden Celsius.
7. Haal de lasagne uit de oven en laat hem nog even staan (het is echt super heet, pas op dat je je mond niet verbrand!). Door alle groenten zit er veel vocht in de schaal, laat wat vocht eruit lopen door de bak schuin te houden en de lasagne tegen te houden met een spatel. Serveer met een groene salade!

Voedingswaarden per persoon (bij drie personen):
224 calorieën
5.6 gram vet
25,7 gram koolhydraten (waarvan 5 gram vezels)
16,7 gram eiwit.

Foto 28-12-15 17 20 52

Geef een reactie