Salade met gerookte forel en appel

Zin in een frisse salade met dit mooie weer? Heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Probeer dan eens deze salade met gerookte forel. Hij is geschikt als lunch of lichte avondmaaltijd. De salade is laag in calorieën, hoog in eiwitten en heel vullend.
Binnen no time staat ie op tafel. Dus let’s get to it!

Wat heb je nodig (voor twee porties)?
– 125 gram gerookte forelfilet
– 1 appel
– 1 rode ui
– 1/3 komkommer
– 1 zakje gemengde sla
– 100 gram rode kool
– 2 tomaten
– 1 theelepel Djion mosterd
– 1 theelepel honing
– 2 eetlepels mayo 3%
– 2 eetlepels magere Franse kwark
– 1 eetlepel witte wijn azijn
–  Peper en zout
– Eventueel stevia

Hoe maak je het?
1.  Snijd de forel, appel en de rode ui in kleine stukjes. Rasp de komkommer en mix alles door elkaar.
2. Voeg de theelepel Djion mosterd, de honing, 1 eetlepel mayo 3% en 1 eetlepel magere Franse toe en meng dit door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zet dit aan de kant.
3. Stop de sla in een grote bak. Snijd de rode kool in dunne reepjes en hussel dit door de sla.
4. Maak vervolgens een dressing van 1 eetlepel mayo 3%, 1 eetlepel magere Franse kwark en 1 eetlepel witte wijn azijn. Voeg eventueel stevia toe om de dressing iets zoeter te maken.
6. Maak de borden op met de sla en rode kool. Snijd de tomaten in partjes en leg dit aan de rand van het bord. Verdeel de dressing over de sla en breng het op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de forel-appel salade over de borden. Enjoy!

Foto 10-12-15 12 43 13

Voedingswaarden per portie:
243 calorieën
5 gram vet
21 gram koolhydraten (waarvan 6 gram vezels)
25 gram eiwit.

Geef een reactie