Sinterklaas Cheesecake

Sinterklaas is weer in ’t land,
Al die pepernoten, chocoladeletters en marsepijn.. Wat een toestand!

Al dat snoepgoed is natuurlijk wat minder goed voor de lijn,
Dan is een gezond, maar lekker Sinterklaasreceptje wel heel fijn!

Deze Sinterklaas Cheesecake is ideaal voor pakjes avond,
Je schuift deze cheesecake zo in je mond!

Dit recept is in calorieën laag, maar in eiwitten hoog,
Daarnaast ook nog eens een lust voor het oog!

Ga jij deze Sinterklaas Cheesecake ook snel maken?
Hij zal je zeker smaken!

Wat heb je nodig?
– Springvorm diameter 16 cm
– 450 gram Optimel Yoghurt Griekse Stijl Koffie of magere franse kwark
– 400 gram cream cheese light
– 50 gram kruidnoten (minder suiker)
– 2  scoops eiwitpoeder (vanille)
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract
– Stevia (naar eigen smaak)

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Mix alle ingrediënten in een kom en mix het met een handmixer tot een glad ‘beslag’.
3. Hak de kruidnoten in stukjes. Voeg 3/4e van de kruidnoten toe en roer deze met een spatel door het beslag.
4. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en spray de springvorm in met wat bakspray.
5. Giet het beslag in de springvorm en verdeel de rest van de kruidnoten over het beslag. Zet het vervolgens in de oven voor 30 minuten.
6. Na 30 minuten draai je de oven terug op 90 graden en bak je de cheesecake nog 60 minuten. Als de cheesecake na 60 minuten nog nat is van binnen zet hem terug in de oven voor 15 minuten.
7. Haal de cheesecake uit de oven en  laat hem afkoelen. Als hij is afgekoeld zet je hem in de koelkast voor een paar uur, daarna kan je lekker genieten van deze Sinterklaas Cheesecake!

Voedingswaarden  per 1 portie (1/6e cheesecake):
181 calorieën
4,3 gram  vet
10,2 gram koolhydraten (waarvan 1,1 gram vezels)
23,8 gram eiwitten

Geef een reactie