Op zaterdag loop ik vaak een rondje over de markt om fruit en groente te kopen en natuurlijk om lekker rond te kijken. De geur van warme stroopwafels komt me dan vaak tegemoet, heerlijk! Ik koop er echter nooit eentje… Nu heb ik laatst in de supermarkt stroopwafels van Céréal gekocht, 65% minder suiker dan gewone stroopwafels, 7,9 gram vezels per stroopwafel en ze zijn ook nog lekker ook! Deze stroopwafels heb ik verwerkt in een lekker herfstachtig receptje. Je keuken gaat zeker ruiken naar de warme stroopwafels van de markt, dus snel aan de slag!
Wat heb je nodig (voor 1 taartje)?
– 1 stroopwafel van Céréal
– 1 scoop eiwitpoeder
– 30 gram havermeel
– 1 eiwit
– 100 ml ongezoete amandelmelk
– 65 gram magere Franse kwark
– 15 gram ongezoete appelmoes
– 1 theelepel kaneel
– 2 theelepels stevia
* Heb je geen eiwitpoeder, gebruik dan 30 gram extra havermeel.
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de stroopwafel in kleine stukjes.
3. Mix het eiwitpoeder, de havermeel, het eiwit, de magere Franse kwark, de ongezoete appelmoes en het kaneel en de stevia met een handmixer.
4. Voeg de amandelmelk toe tot het een glad, maar niet te dun, cakebeslag wordt.
5. Spatel de helft van de stroopwafelstukjes door het beslag.
6. Bedek een de bodem van een kleine cakevorm met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray.
7. Stop het beslag in de cakevorm en verdeel de andere helft van de stroopwafelstukjes over je taartje.
8. Bak je stroopwafeltaartje ongeveer 45-60 minuten op 200 graden Celsius. Check ondertussen met een satéprikker of hij gaar is (tijden kunnen wisselen). Als het taartje gaar is haal je hem uit de oven en smikkelen maar!
Op mijn taartje zit een toefje magere Franse kwark, calorievrije maple syrup en wat kaneel. Het taartje is een grote éénpersoons portie of een kleine tweepersoonsportie (ik heb hem lekker helemaal alleen opgegeten…)
Voedingswaarden per taartje:
373 calorieën
9 gram vet
36,5 gram koolhydraten (waarvan 11,4 gram vezels)
33,5 gram eiwit.



