Sweet Potato Muffins

Sweet Potato Muffins! Deze hartige muffins van zoete aardappel zijn ideaal als tussendoortje of lunch! Je kunt ze gemakkelijk een dag van te voren maken, zodat je een lading aan gezonde tussendoortjes op voorraad hebt. Mealprep made easy! 
Daarnaast zijn ze ook gewoon erg lekker en zitten ze full with the good stuff! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig (voor 6 muffins)?
– 200 gram (1 kleine) zoete aardappel
– 50 gram (volkoren) speltmeel
– 1 ei
– 1/2 paprika
– 2 bosuitjes
– 20 gram geraspte oude 30+ kaas
– 50 mL (ongezoete) amandelmelk
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel bakpoeder
– Peper & zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook hem vervolgens tot hij helemaal zacht is, giet het af, prak het met de vork tot een soort puree en laat het ten slotte even afkoelen.
3. Ondertussen, wanneer de zoete aardappel aan het afkoelen is, snijd je de paprika in kleine blokjes en de bosuitjes in ringen.
4. Pak nu de zoete aardappelpuree er weer bij. Voeg hier het ei aan toe en mix het door elkaar, vervolgens voeg je ook het speltmeel, de amandelmelk, kruiden, bakpoeder en Foto 27-10-16 11 28 54 (1).jpgpeper en zout (naar eigen smaak) toe. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.
5. Vervolgens voeg je de 3/4e van de paprika, bosui en geraspte 30+ kaas toe en spatel dit door het beslag. Wat je over hebt bewaar je nog even.
6. Spray 6 silliconen muffinvormpjes in met wat kookspray en verdeel met een eetlepel het beslag over de vormpjes. Ten slotte pak je de rest van de paprika, bosui en geraspte 30+ kaas en verdeel je dit ook over de muffins.
7. Zet de muffins op een bakplaat en schuif deze de oven in voor ongeveer 30-40 minuten. Elke oven is anders, daarom kan de baktijd wat afwijken. Als de vigrx plus review muffins mooi goudbruin zijn geworden en ze gaar zijn vanbinnen (dit kan je checken met een satéprikker) dan zijn ze klaar! Haal ze uit de oven en laat je Sweet Potato Muffins even afkoelen.

Lekker als lunch of tussendoortje! Je kunt je muffins 2-3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast of invriezen.

Voedingswaarden per muffin (bij 6 muffins):
91 calorieën
2,1 gram vet
12,9 gram koolhydraten (waarvan 2 gram vezels)
4 gram eiwit

foto-27-10-16-13-10-16

 

6 thoughts

  1. Hallo jolien, heerlijke recepten heb jij op je site staan.
    Ik wil de zoete aardappel muffins maken. Zou dat ook met kokosmelk kunnen, denk je?
    Even over dat recept: je hebt vergeten het ei te verniemen bij de benodigheden…… Of kijk eik er zoooo overheen? Bij de bereiding staat hij wel bij.
    Groetjes jolanda

Laat een reactie achter bij jolienvanbrouwershaven Reactie annuleren